Fantastiske Morales og Huescas drømmestart

La Ligas første runde skuffede ikke. I stedet bød den på mål i Maradona-klassen, oprykkerfest og et debutanthattrick.

De små helte
Huesca opfyldte hele to af de tre kategorier, nemlig mål i Maradona-klassen og oprykkerfest. Huescas første La Liga-kamp nogensinde var, ganske passende på et symbolsk plan, en udekamp mod Eibar, og her stjal La Liga-debutanten Alex Gallar i den grad overskriften, da han med to scoringer sikrede en vaskeægte drømmestart for Leo Francos tropper. Det første mål faldt, efter han udviste både fart og balance, mens han slalommede sig gennem Eibars midtbane og forsvar, inden han blot fire og et halvt minut inde i sin første optræden nogensinde i den bedste, spanske række prikkede bolden ind bag Dmitrovic. De to mål var nok til en sejr, og hvilket bedre afsæt end en sejr over Eibar til at indlede et forsøg på at gå den lille, baskiske klub i bedene og sikre sig status som mere end en døgnflue?

Og vi bliver lidt ved debutantscoringer. I Athletic Club er de dybt afhængige af deres talentsystem, og selvom de også har styrket truppen udmærket gennem transfers denne sommer, vil det helt sikkert glæde de baskiske fans at se den 19-årige Peru Nolaskoain træde ind i startopstillingen og oven i købet score 1-0-målet i sin debut, da han steg til vejrs og drejede Susaetas hjørnespark ind. Den kamp endte i øvrigt ganske dramatisk, da Iker Muniaín dybt inde i overtiden sikrede de tre point på bekostning af den tredje af de små, overpræsterende La Liga-klubber Leganés, som trods den hårde start nok skal klare sig.

Morales og Messi
Når man taler om Maradona-scoringer i nutidsform, er det som regel Messi, der står bag. Argentineren indledte da også sæsonen med et brag med to scoringer og en sikker FC Barcelona-sejr, men det var ikke hans mål, der fik publikum til at tabe kæben i benovelse. Det var Levantes egen superstjerne José Morales.

I en kamp, hvor Betis ellers styrede showet, tog han sagen i egen hånd, og med sine to – næsten tre – scoringer sørgede han for, at Paco López’ Levante tager den gode stime af resultater fra slutningen af sidste sæson med ind i indledningen af den nye.

Maradona-målet faldt efter 54 minutters spil, da Morales samlede bolden op et godt stykke inde på Levantes banehalvdel. Derfra tog han bolden og løb hele vejen ned i Betis-feltet – lidt hjulpet på vej af en uheldig Marc Bartra-fod – hvor han med Levantes andet skudforsøg gjorde det til 2-0, efter Roger med La Liga-sæsonens første mål havde gjort det til 1-0 i første halvleg. Først tre minutter efter Morales’ pragtmål forsøgte Levante sig med et skud på mål, der ikke endte som en scoring. Den fulde statistik kom til at lyde på seks skud og tre scoringer. Betis havde på den anden side 22 skud, hvoraf nul gik ind.

Sådan kan fodbold være uretfærdigt.

Andetsteds blev en uretfærdighed visket bort. I Villarreal startede Santi Cazorla nemlig inde i en fodboldkamp for første gang i over to år, og det kan ikke være andet end retfærdigt, at vi igen får den lille boldbegavelse at se i aktion igen. Lad os håbe, han finder kampformen igen, inden han lægger støvlerne på hylden. Den kampform kunne hans forsvarskammerater godt have brugt, det var nemlig to gevaldige brølere, der forærede Real Sociedad målene i Den gule ubåds skuffende 1-2-nederlag hjemme på det keramiske stadion.

I den formodede top i den kommedne sæson var der ikke mange overraskelser at spore. FC Barcelona og Real Madrid kørte sikre sejre hjem i overkommelige premierekampe på hjemmebanerne, som i øvrigt var bemærkelsesværdigt tomme. Mestalla var ikke tom, og bliver det nok ikke foreløbigt, da Valencia med en fremragende anden halvleg og et mere end fortjent 1-1-resultat hjemme mod Atlético Madrid kom med en regulær hensigtserklæring; de har ikke tænkt sig at stille sig tilfreds med en fjerdeplads, og de andre hold skal gøre sig umage for at ryste dem af sig.

Rundens spiller
La Liga-runden bød på nogle flotte præstationer. Gareth Bale viste sig flot frem i Real Madrids 2-0-sejr over Getafe, så godt at Madrid-medierne nu begynder at tale om, at det er ham, der skal løfte arven efter Cristiano Ronaldo. Morales og Galles var med deres solomål og status som dobbelte målscorere og matchvindere også gode bud på rundens spiller, men når man som debuterende angriber netter et hattrick i en udesejr, er man svær at komme udenom. Derfor går titlen til portugisiske André Silva, der i sin Sevilla-debut scorede hele tre gange på Vallecas, hvor Rayo Vallecano som eneste oprykkerhold blev sat på plads af rutinerede kræfter, da Sevilla sejrede 4-1.

Rundens mål
Der kan ikke være nogen tvivl om, at rundens mål i første runde går til José Morales fra Levante.

Rundens løftede øjenbryn
Eibar har gjort det, og siden har Leganés også gjort det. Kan Huesca virkelig også? De senere år har miniputhold med stadionkapaciteter på 10.000 eller mindre og budgetter, der ikke har efterladt dem med andet end hårdt arbejde og kreativitet til at sikre overlevelse og sågar etablering i La Liga, ført sig frem blandt de store. Sejren over Eibar er en start, og den kom som en overraskelse, der potentielt kan give dem et rygstød frem mod flere point de kommende runder. Al logik bør dog tilskrive, at Huesca ikke klarer den med deres ringe budget under den debuterende træner Leo Franco.

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar