Optakt runde 5: Rayo på hjemmebane og frygteligt lokalopgør i Villarreal

Rayo Vallecano ser ud til at kunne rykke ind på Estadio de Vallecas igen, mens Javier Tebas’ drømme om La Liga i USA ser ud til at møde alvorlig modstand. Og så spilles der også masser af god fodbold i weekenden.

© K3T0

I Hay Ligas opsummering af runde fire var det største fokusområde, at flere af de store klubber, der er udset til at skulle konkurrere om enten mesterskab, Champions League eller Europa League-pladser. Villarreal, Valencia, Betis, Sevilla og Atlético Madrid har alle skuffet indtil nu, og i femte runde af La Liga den kommende weekend bør de alle kunne mærke presset.

I midtugen fik et par stykker af dem dog allerede lettet presset en anelse med fine præstationer i Europa. Atlético Madrid dominerede og vendte 0-1 til 2-1-sejr ude over Monaco, mens Sevilla på hjemmebane bankede Standard Liege godt og grundigt flade, blandt andet med to fremragende Ben Yedder-scoringer.

Lokalopgør med frygten for nederlag i centrum
For Valencia og Villarreal var de europæiske hymner dog ikke nok til at overdøve den hjemlige klagesang. Førstnævnte kæmper med at finde vej til netmaskerne og skabe store chancer. Trods Ronaldo-udvisning og et tildelt straffespark i overtiden lykkedes det heller ikke mod Juventus, hvor det mest af alt blev til halvsløje langskudsforsøg fra Carlos Soler. Villarreal skuffede stort ved ikke at kunne holde Steven Gerrards Rangers fra fadet i et 2-2-opgør, der med al tydelighed udstillede Villarreals svagheder. Til Javier Callejas forsvar døjer de dog også med en del skader på midten af banen, hvor Bruno, Javier Fuego og Cáseres alle er ude.

Netop Villarreal og Valencia mødes i et lokalopgør, hvor begge mandskaber har alt at tabe. Vil Valencia tages seriøst i top fire kan de ikke udskyde pointhøsten yderligere, og det er dømt til at blive et intenst opgør, hvor frygten for at tabe nemt kan risikere at tage over. Især fordi begge mandskaber ser ud til at døje med at vinde vej til netmaskerne. Derfor har Marcelino også skiftet en del rundt i angrebskonstellationerne, hvor han endnu ikke har kunne finde den rigtige makker til Rodrigo mellem Batshuayi, Gameiro og Santi Mina. Uanset hvem han vælger søndag, er det tid for dem til at træde i karakter.

Bingo, Madrid-lokalopgør i sigte
Trods oprejsning i midtugen er presset på Diego Simeones Atlético Madrid ikke lettet den mindste smule, inden de med besøget på Coliseum Alfonso Pérez sørger for at genaktivere gevinsten i Madrid-derby-bingo efter en enkelt rundes fravær. Her venter Getafe, som senest imponerede ved anført af de aldrende angribere Jorge Molina og Ángel Rodríguez at vinde 2-0 ude over Sevilla.

Normalt ville det ikke nødvendigvis være et frygtet opgør, men Getafe har nu over så lang tid vist, at de skal tages seriøst af alle hold, at man ikke længere kan tillade sig andet end at betragte det som ganske lige på forhånd. Hvad Javier Bordalás har formået at presse ud af sin relativt ydmyge Getafe-trup er simpelthen imponerende, og oven i købet ser der ud til at være bund i bredden og holdbarheden, som sidste sæson viste, så måske man skal vænne sig til at have Getafe i top 10 også denne sæson.

Andetsteds i Madrid har Rayo Vallecano døjet med andre ting, som nævnt tidligere her på siden. Deres stadion har den seneste tid været underlagt sikkerhedsundersøgelser, og det har derfor stået hen i det uvisse, om lørdagens hjemmekamp mod Deportivo Alavés kan afvikles som planlagt, eller om den skal rykkes til et andet stadion eller slet og ret aflyses, som tilfældet var med Rayos foregående hjemmekamp mod Athletic Club. I en pressemeddelelse tirsdag fortalte Rayo, at kampen ville blive afviklet på Vallecas ”hvis alt forløb planmæssigt frem mod lørdag”. Da vi ikke har hørt andet siden, må vi gå ud fra, at det bliver tilfældet. Godt for Rayo, men denne sag, som har udviklet sig til en politisk strid i Madrid, er langtfra afsluttet endnu.

Javier Tebas’ USA-drømme på vej i vasken
Altimens står FC Barcelona og Real Madrid med alle gode kort på hånden for at udbygge forspringet i toppen. FC Barcelona tager imod Girona i det der kan risikere at blive det omvendte opgør til historiens første La Liga-kamp uden for spansk territorium, mens Real Madrid tager imod det tredje catalanske hold Espanyol. Formstærke og solide Espanyol kan godt gøre ondt på Real Madrid, men med den form Lopeteguis mandskab ser ud til at have fundet ind i, skal de ramme mere end alt rigtigt for at gøre det i denne omgang.

At FC Barcelona – Girona skulle blive det omvendte opgør til en kamp i Miami ser i øvrigt nu ud til virke som en mere fjern tanke. Det spanske fodboldforbund RFEF, som ikke altid er på lige god fod med Javier Tebas og ligaforbundet LFP, har således sendt en meddelelse til LFP, hvori de forklarer, at udflytningen af kampen ikke kan lade sig gøre. Det gør de angiveligt med opbakning fra en hel række af tungtvejende organisationer som FIFA, UEFA, den spanske spillerforening AFE og sidst men ikke mindst den spanske regering.

Det var den spanske regering, ja. Tebas er altså oppe mod nogle alvorlige kræfter her. Til Marca udtaler han dog, at brevet ikke kommer med den påståede styrke. Blandt andet henviser han over for Marca til, at LFP i øjeblikket forhandler med AFE om vilkår og arrangementer omkring eventuelle USA-kampe. Det er dog ingen hemmelighed, at AFE og spillerne fra start har været endog meget kritiske over for idéen, så måske begynder det at se sort ud for Tebas, der kommer til at se rigtig dum ud – især over for den amerikanske samarbejdspartner Relevent, som han har underskrevet en 15-årig kontrakt med. ¡Ay, España!

Seerforslag
Nå, men tilbage til fodbolden. Hvor sidste weekend bød på en lørdag spækket med stormøder og spændende kampe, ser kampprogrammet for femte runde en anelse mere ydmygt ud. Alligevel er der et par nedslag, som er værd at anbefale.

Villarreal – Valencia, søndag kl. 16.15
Som allerede nævnt er alt på spil i denne kamp og taberen kommer ud som taber med store bogstaver og vil have et kæmpe reparationsarbejde på sæsonen foran sig.

Oddsforslag: De to hold har hver især kun scoret tre mål i de første fire runder. Det er utroligt lave tal for disse mandskaber, men de har simpelthen problemer med overhovedet at skabe chancerne, og når de så oven i købet også mangler skarpheden, især Valencia, så er der ikke lagt op til målfest. Under 2,5 mål kunne være et bud. Den modige satser på en nulløsning eller et 1-0-resultat og spiller under 1,5.

Real Betis – Athletic Club, søndag kl. 20.00
Athletic har under Eduardo Berizzo fået lidt af gløden tilbage i de baskiske kinder. De presser højt igen, de spiller hurtigt fremad og overfalder modstanderne for et godt ord. Det er sådan vi kender Athletic, selvom de seneste år har været en del mere grå og kedelige i Bilbao. En udekamp mod Quique Setiéns boldsikre og offensivt storsatsende Real Betis-mandskab har potentialet til at eksplodere i en fest i mødet mellem to højtpressende og underholdende stilarter.

Oddsforslag: Betis er måske nok favoritter, men de kommer også med en svær udekamp mod Olympiacos i benene. Athletic fik samtidig høstet god selvtillid, da de sidste weekend havde Real Madrid nede i sækken men måtte nøjes med 1-1. Et frækt, men ikke urealistisk forslag, er derfor, at de grønne sevillaneres slunkne sæsonstart fortsætter og Athletic løber med de tre point.

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar