Danskerbrillen: Hjulsager, en mulig genopstandelse?

Andrew Hjulsager fik et mindre gennembrud i 3-3-orgiet mod Real Betis, mens Daniel Wass leverede en fin præstation på en gammel – men uvant – position i 0-1-skuffelsen mod Girona.

På under en uge er det hele meget overraskende vendt fuldstændigt på hovedet for Andrew Hjulsager i Celta. På en positiv måde, vel at mærke.

I søndagens 3-3-drama mod Real Betis kom Hjulsager ind efter pausen, hvor Celta var nede med 0-1. Og hvilket indhop det blev til! Først serverede Hjulsager et forrygende indlæg i panden på Maxi Gomez, der reducerede til 1-2. Og senere smed Hjulsager igen et giftigt indlæg ind, som Gomez nemt omsatte til 3-2-føring. Det endte 3-3 mod Betis, men Hjulsager kan være tilfreds og gik nok i seng med et smil på læben den aften efter at have spillet en afgørende rolle i Celtas flotte comeback.

Men hvordan gik det lige til, at Hjulsager efter kun tre minutters spilletid i de første 10 La Liga-runder, fik chancen fra anden halvlegs start mod Betis, hvor 0-1 skulle vendes til sejr? Svaret skal højst sandsynligt findes i sidste uges pokalkamp mod Real Sociedad. Her fik Hjulsager sin første start i sæsonen og spillede hele kampen, der længe lignede en smal Celta-sejr, men hvor Sociedad snød galicerne for sejren i de døende minutter. Hjulsager takkede træner Mohamed for tilliden ved at levere en fin præstation, hvilket må have sat nogle tanker igang hos træner Mohamed.  

Tanker, som Hjulsager belønnede med manér, og som kun kan være forstærket hos Mohamed efter den mindre genopstandelse med to målgivende oplæg. Det kan måske betyde, at vi ser Andrew Hjulsager fra start, når selveste Real Madrid besøger Balaídos på søndag.

Daniel Wass, Valencia

Her og der, og Wass er alle vegne. Wass er i løbet af sæsonens første 10 kampe blevet spillet på alle pladserne på midtbanen, men Valencia-træner Marcelino er ikke færdig med at eksperimentere med danskeren. I lørdagens opgør mod Girona måtte man lige kigge to gange på startopstillingen, før det gik op for én, at Wass var foretrukket på højre back. En position, som han har spillet meget tidligere i karrieren, men som han i den seneste årrække meget sjældent har spillet,

Det ændrede dog ikke på, at Wass greb sin chance og spillede en udmærket kamp trods et skuffende 0-1-nederlag hjemme på Mestalla. Nederlaget har fået krisen til at kradse yderligere i Valencia, men Wass høster roser for præstationen mod Girona og nævnes som en seriøs udfordrer til den skadede Cristiano Piccini, der har siddet tungt på højrebacken siden sæsonens begyndelse, men som har leveret svingende præstationer. Det kan være, at det er rollen som højre back, der kan spille Wass helt ind i varmen i hans nye klub.

Ingen minutter til Kjær, Sisto og Mathias Jensen

Af de resterende La Liga-danskere var hverken Simon Kjær, Pione Sisto eller Mathias Jensen i kamp i 11. spillerunde. Simon Kjær er stadig skadet og er heller ikke en del af den danske landsholdstrup, der spiller Nations League i næste uge, så der går et par uger, inden han er i kamp igen.

Pione Sisto var lidt overraskende ikke i Celtas trup mod Real Sociedad – fraværet skyldtes personlige årsager, skrev klubben uden at uddybe på deres hjemmeside. Mathias Jensen var heller ikke at finde i truppen, da han fortsat er skadet.

Danskerbrillen: Stærke Kjær, men ellers hård start for La Liga-danskerne

Det går op og ned for danskerne i La Liga. Simon Kjær har bidt sig fast i Sevillas Once de Gala, men Daniel Wass og Pione Sisto kæmper i deres klubber. Få overblikket over danskernes start på den nye La Liga-sæson.

La Liga-sæsonen 2018/2019 har afsluttet sin 10. spillerunde, og i den forbindelse kigger Hay Liga nærmere på, hvordan det går de fem danskere i den bedste spanske række. Det har nemlig været en blandet fornøjelse.

 

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar