Danskerbrillen: Braithwaite og et forår hos Agurkedyrkerne

La Liga er blevet en dansker rigere i form af Martin Braithwaite. Hay Liga zoomer ind på den danske angriber og hans nye klub i udkanten af Madrid.

2019 kunne ikke starte bedre for danske La Liga-fans. Om formiddagen den 3. januar blev den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite præsenteret i Leganés på en lejeaftale frem til sommer, og dermed er der nu hele seks danskere med adresser i klubber i den bedste spanske række.

Allerede i sommer skrev bold.dk, at Braithwaite var i tætte forhandlinger med Leganés, men dengang blev skiftet ikke forløst, og den danske angriber blev i Championship-klubben Middlesbrough.

Sæsonen i Middlesbrough startede med et brag for Braithwaite, der nettede tre gange i sæsonens første fire kampe. Herefter blev der imidlertid langt mellem snapsene for Braithwaite, der røg ud og ind af startopstillingen, og den 27-årige angriber kunne samtidigt ikke finde vej til netmaskerne. I december lignede det, at et skifte igen var i gære, da Braithwaite i flere tilfælde var helt ude af kamptruppen. Og det viste sig, at der var noget om snakken.

Det betyder, at det kan være en lidt smårusten Braithwaite, der lander i Madrid. Vi skal nemlig tilbage til 1. december for at finde hans seneste optræden og helt tilbage til 10. november for at finde den seneste kamp, hvor Braithwaite spillede mere end 45 minutter. Derudover er det samtidigt et stort niveaumæssigt skridt op fra Championship til La Liga. Det er også interessant at notere sig, at Braithwaite kun har spillet angriber i seks ud af hans 17 kampe i efteråret. Ellers har han været spillet på kanten.

Hvor finder Pellegrino plads til Braithwaite?

Og det fører os til den lille forstad Leganés i Madrid. For en tur på kanten bliver det næppe i hans nye klub. Her ligner det nemlig, at hele kant/angriber-diskussionen, som vi også kender fra det danske landshold, er irrelevant. Leganés spiller med to angribere og uden kanter i et 5-3-2-system, som i hvert fald på det seneste har været Mauricio Pellegrinos foretrukne formation, så Braithwaite må være tiltænkt som en skarp konkurrent til de to faste angribere Guido Carillo og Youssef En-Nesiry.  

Carillo er klubbens nuværende topscorer og står noteret for fem af holdets 16 La Liga-scoringer i sæsonen. Den argentinske angriber er kun på leje frem til sommer, men Braithwaite får svært ved at rokke ved hans position.

Anderledes forholder det sig dog med den anden angriber Youssef En-Nesiry, der kun har leveret et mål og et oplæg i hans 14 optrædener i sæsonen. Der ligger muligheden måske for Braithwaite, der minder en del om En-Nesiry i fysik og udtryk. Desværre for Braithwaite smed Leganés en større pose penge efter den 21-årige En-Nesiry i sommer og udstyrede ham med en femårig kontrakt, så der er nok en del snor til den marokkanske angriber trods de manglende mål.

Ud af skyggen kan der også dukke en angriber frem ved navn Michael Santos, der fik pænt med spilletid i starten af sæsonen. Den uruguayanske angriber plejer en skade i øjeblikket og har været ude siden slutningen af november. Det vides endnu ikke, hvornår han er tilbage, men han kan potentielt skubbe Braithwaite ned som fjerdeangriber.

En sidste alternativ mulighed for Braithwaite er positionen som den fremskudte midtbane på tremandsmidtbanen. Braithwaite kommer ikke til at skubbe Óscar, som har gjort det godt på positionen, ud på bænken. Men som indhopper kan Braithwaite blive aktuel til den position.

Det bliver interessant at følge, om Braithwaite kan få gang i målscoringen og hjælpe Leganés med at forlade den lidt skuffende 16. plads og klatre op i tabellen. Forstadsklubben har brug for flere mål efter kun 16 i sæsonens foreløbige 17 kampe, så lad os tage danskerbrillen på og håbe, at Braithwaite får nettet til at blafre på Butarque.

Martin Braithwaite kan allerede få sin debut fredag aften, hvor han er udtaget til Leganés’ trup til udekampen mod Espanyol kl. 21.00.

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar