Det sidste transferdøgn

Fredag aften lukker La Liga-klubbernes mulighed for at forstærke sig. Her forsøger Hay Liga at give overblikket over, hvad de spanske klubber går og tumler med inden vinduet smækker i

© Дмитрий Садовников

La Liga har valgt ikke at følge Premier Leagues beslutning om at lukke transfermarkedet inden første spillerunde, så de spanske klubber har stadig indtil fredag aften til at lukke de sidste handler. Størstedelen af især de største klubber har allerede truppen på plads og vil kun handle, hvis der dukker unikke muligheder op på falderebet, mens andre klubber er ude i mere eller mindre desperate forsøg på at polstre truppen til overlevelseskampen eller finde den sidste brik i puslespillet.

Til den første kategori af klubber, som har lukket transfermarkedet, hører ikke overraskende de fire største titelkandidater Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid og Valencia. Real Madrid gjorde med tilbagekøbet af Mariano Díaz for næsen af Sevilla sit vindue færdigt, og det samme gjorde Valencia med forseglingen af den længe ventede aftale med PSG om Gonçalo Guedes, som nu befinder sig i Valencia. FC Barcelona har længe set ud til ikke at ville gøre mere på tilgangsfronten, og kun hvis en mulighed omkring en af de ønskede midtbanespillere, som for eksempel Adrien Rabiot, dukker op, kravler catalanerne ud af buskadset. Det virker dog ikke særlig sandsynligt. Atlético er også færdige, og den eneste ubekendte er, om Filipe Luis når at stikke af – i så fald skal Atlético ud i en lynaktion, der kunne involvere Bayerns Juan Bernat.

Også Athletic Club ser ud til at være færdige med at hente ind. Medmindre der skulle dukke en angriber op, men den eneste baskiske angriber, der kunne tænkes som en forstærkning, er Fernando Llorente, og ikke meget tyder på, at han er på vej hjem til Bilbao. Danskerklubben Celta er udelukkende ude efter at sælge et par spillere, mens Villarreal med klarmeldingen af Bruno Soriano har meldt ud, at de ikke vil gøre mere. Espanyol skal formentlig foretage en reservemålmandsrokade, da Roberto ønsker spilletid og formentlig ender i Málaga, men ellers skal man ikke forvente det store fra den front. Både Eibar og Levante ser også ud til at være færdige med at handle, men førstnævntes dårlige start kan muligvis få dem til at gå i offensiven efter en enkelt forstærkning, skulle der dukke en mulighed op i deadlinedagens pyramidespil. I skrivende stund har de dog offentliggjort købet af kantspilleren Pablo de Blasis, måske det var den konkluderende handel for dem.

Sevilla og Real Sociedad presser citronen
De mest prominente La Liga-klubber, der forventes at agere i løbet af torsdagen og fredagen, er Sevilla og Real Sociedad.

Baskerne har været ramt af uheld, der tvinger dem i offensiven. Imanol Agirretxe har efter lang tids skadesproblemer indstillet karrieren. Som erstatning for ham ser Sandro Ramírez ud til at være faldet på plads som ny txuri-urdin. Her stopper det dog ikke for la Real. I weekenden måtte Diego Llorente udgå med en skade, der holder ham på sidelinjen i længere tid, og derfor vil de formentlig også anskaffe sig en ekstra midterforsvarer. Her har de Espanyols Mario Hermoso i kikkerten, men i erkendelse af, at den handel formentlig ikke kan lade sig gøre denne sommer, må de formentlig gå andre veje.

Også en offensiv, kreativ forstærkning mangler de i la Real. Her er Portu inde i billedet, og det bringer os videre til Sevilla, som i den grad er ude efter offensive forstærkninger. Pablo Machíns Girona-darling Portu er netop en af dem, men også spidsangribere er på vej ind. Efter det mislykkedes forsøg på at købe Mariano er Real Madrids Borja Mayoral en mulighed for Sevilla, men der er splittelse på direktionsgangen om, hvorvidt han er den rigtige mand. Altimens er Spartak Mosvas Quincy Promes tilsyneladende på vej til Sevilla for at underskrive en kontrakt med klubben. Pablo Machín har da også bedt om 2-3 forstærkninger, mens han gerne ser Wissam Ben Yedder afskibet.

I den anden ende af Sevilla er de også godt i gang med at sikre de sidste forstærkninger. Real Betis har gennem længere tid arbejdet på at købe Rafinha fri af FC Barcelona, og det ser ud til at lykkes dem. Det eneste uenighedspunkt skulle være en tilbagekøbsklausul, som Barça ønsker, men mon ikke Betis ender med at acceptere en sådan. Derudover kan Manchester Citys Zinchenko være på vej ind på en lejeaftale for at gøre op for tabet af Riza Durmisi.

Riza Durmisi har aldrig spillet for Getafe, men for at lave en overgang til Madrid-klubben, kan jeg konstatere, at han har spillet imod dem. Getafe har umiddelbart gjort sig færdige, men en skade til Markel Bergara og salget af Faycal Fajr tidligere på sommerne kan få dem til at slå kløerne i en central midtbanespiller her til allersidst.

Det leder de også efter i den anden Madrid-udkants-klub Leganés. De arbejder på at hente Nemanja Radoja ind fra Celta, mens de efter salget af Gabriel til Benfica leder efter en kreativ spiller til linjen bag angriberen og kanten. Her er danske Martin Braithwaite et ganske varmt navn. Det er han også i Girona, som dog ikke er desperate efter forstærkninger. Men de skal dog muligvis ud og erstatte Portu, der som nævnt ser ud til at fordufte til en større adresse i La Liga. Til gengæld skulle de være tæt på at sikre sig Getafes Ángel Rodríguez, som er blevet undværlig i Madrid-klubben efter dobbeltindkøbet af Segunda-bombere i Jaime Mata og Sergi Guardiola.

Desperate Rayo og nedfaldsfrugter
Som altid er det mest desperate hold her inden transfervinduets sidste timer Rayo Vallecano. Ikke nok med at kommunen har lukket deres stadion indtil oktober for at stressteste en tribune, som flere fans mærkede ryste under sig i premierekampen mod Sevilla, så mangler de også at lukke en række handler. De mangler forstærkninger overalt, men de skulle også være på vej. Eibars Bebe er på vej til at gøre sin tredje entré i Vallecas, mens også Alejandro Gálves ser ud til at gentilslutte sig sin gamle klub fra Eibar. Derudover er Betis’ Alex Alegría i søgelyset som tiltrængt angrebsforstærkning, mens Rayo forsøger at redde Gianelli Imbula fra en sæson i Championsship med Stoke.

Af de to andre oprykkere er Valladolid klart mest desperate. De har dog ifølge rygtebørserne ingen konkrete forstærkninger i støbeskeen, så de må formentlig satse på, at der dukker nogle tilfældige, men fuldmodne nedfaldsfrugter ned fra træerne, når de større klubber definitivt er færdige og leder efter spilletid til de yderste marginalspillere. I Huesca er denne søgen helt konkret, da de afventer Athletics godkendelse af, at de kan undvære Mikel Rico, som ville være en vigtig, rutineret forstærkning af Huescas overlevelsesdrømme!

Også Alavés er på udkig efter nedfaldsfrugter til allersidst, men de er ikke i samme grad desperate, da deres trup som sådan ser udmærket ud. Kun på den centrale midtbane er de på jagt efter noget, og her ser de ud til at være tæt på et køb af Málagas bundrutinerede Recio, ligesom de også gør kur til Nemanja Radoja.

Alt i alt ser denne sommers transferlukning dog ud til at foregå i nogenlunde ro og mag. Det kan formentlig tilskrives den stødt forbedrede økonomi i den brede La Liga, der gør, at flere klubbar har kunne kaste købesummer efter forstærkninger, og derfor ikke på samme måde har været nødsaget til at vente på tilfældige muligheder i sidste øjeblik. Det bedste eksempel på det er måske Levante, som efter salget af Jefferson Lerma har slået sin egen transferrekord hele tre gange denne sommer, og nu står tilbage med en fuldkommen trup med kun lidt mere end et døgn til transferlukket.

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar