Optakt runde 11: Marcelino presset i Valencia, Solari skal kickstarte Real Madrid

Marcelino og Valencia-mandskabet begynder at mærke presset fra Mestallas stejle tribuner, mens Santiago Solari som vikar skal forsøge at vende Real Madrids historiske krise.

@ Jonas Knudsen

– Jeg tror, at det uden en taktisk og kollektiv idé er svært at gøre det godt. Vi ved, at vi har brug for at vinde, og vi kommer til at behøve tålmodighed. Vi er klar over, at tilskuerne kan miste tålmodigheden. Så vi beder dem tro på holdet, for disse spillere har ikke glemt, hvordan man spiller. De her spillere har mål i sig, vi skal bare finde ind til det igen. Vi er meget tæt på at kunne vinde.

Sådan lød det på fredagens pressemøde fra Marcelino García Torral, der er denne rundes pressede La Liga-træner. I seneste runde var det Antonio Mohamed, der overlevede sin skæbnekamp, og Julen Lopetegui, der må stå blandt de forreste i køen, når medaljerne for årets uheldigste skal uddeles til nytår. Nu er det så Valencias cheftræner, der kan mærke presset.

Marcelino høstede i sidste sæson store roser, da han pludselig tog et Valencia-hold, der sæsonen forinden havde været helt ude i tovene, og gjorde dem til et Champions League-hold med vinderinstinkt. En velorganiseret enhed, der samtidig besad tilpas med offensive esser til at kunne gøre livet svært for enhver og score de nødvendige mål. Nu er der kun den velorganiserede enhed tilbage. Hverken Rodrigo Moreno, Carles Soler eller Gonçalo Guedes er kommet i gang. Denis Cheryshev har vist momenter, men ikke udslagsgivende effektive momenter, og russeren er for øvrigt også skadet nu.

Til lørdagens kamp imod Girona kommer Guedes tilbage efter sin anden skadesperiode i sæsonen, en af de væsentlige forklaringer på hans manglende bidrag. Til gengæld må Marcelino undvære kaptajn Dani Parejo på midtbanen, hvilket måske kan give Daniel Wass en afgørende rolle i en absolut afgørende kamp.

For at vende tilbage til Marcelinos citat, så er Valencia-fans ikke de mest tålmodige i verden. Marcelinos anmodning om tålmodighed fra tilskuerrækkerne på Mestalla vil derfor ikke række langt ind i kampen mod Girona, som i øjeblikket er at finde tre placeringer højere end Valencia i rækken, men som kommer til appelsinhovedstaden uden deres to offensive profiler Stuani og Portu. Mestalla har ikke set en sejr denne sæson, og med otte uafgjorte i ti kampe, skal Valencia ikke bøvle meget med at finde vej gennem Gironas forsvar, inden presset på spillerne vil udvikle sig.

Er Marcelino så i fare, hvis ikke Valencia vinder over Girona? Formentlig ikke. Han har trods alt stadig en vis snorlængde at klippe af efter sin flotte første sæson, og så længe han kan pege på, at det ”blot” er de sidste offensive løsninger, har han lidt at give af endnu. Han har dog ikke lang tid til at overbevise fansene, og første skridt skulle meget gerne være en sejr lørdag eftermiddag.

En tyver i Solari’et
Efter fyringen af Lopetegui i kølvandet på det forsmædelige nederlag i El Clásico smed Real Madrid en tyver i Solari’et. Det rækker til to ugers trænerarbejde for den hidtidige, med middelmådig resultatmæssig succes, Castilla-træner og tidligere galáctico-substitut Santiago Solari. Det er i hvert fald så længe, en midlertidig cheftræner må være installeret i et trænersæde i La Liga. Derefter skal han enten have en ny kontrakt som førsteholdstræner, ellers skal en permanent erstatning, hvad enten det måtte være Guti, Michael Laudrup, Antonio Conte eller Arsene Wenger, hentes ind.

Solari fik en ønskelig start i midtugen med en udesejr over Melilla, hvor det er værd at bemærke, at den dyrtindkøbte brasilianske teenagestjerne Vinicius pludselig blomstrede og spillede en afgørende rolle. Det kommer han formentlig ikke til, i hvert fald ikke fra start, i lørdagens kamp hjemme mod Real Valladolid, som bliver Solaris første alvorlige test og Real Madrids første skridt mod en stabilisering af en nær-katastrofal situation. Det må den argentinske vikar i øvrigt gøre uden det meste af det normale forsvar mod et Real Valladolid-hold, der bare ser skarpere og skarpere ud.

Alligevel må man mene, at et besøg af de Ronaldo-ejede oprykkere bør være noget nær den mest skånsomme opgave at starte med for en Real Madrid-træner. Det var formentlig også derfor, Lopetegui fik lov at stege i spotlightet fra det meste af verden bortset fra de af Strive Sport udelukkede skandinaver under El Clásico… Denne sæsons La Liga har dog vist os, at man ikke kan tage noget som helst for givet, heller ikke på de store adresser, så jeg tør ikke sige, at Real Madrid kommer ud som forvandlet lørdag.

Seerforslag
For de der stadig har tålmodigheden til at følge med på Strive Sports kanal, følger her to forslag til, hvilke kampe, der kan blive rigtig interessante i denne ellevte spillerunde, udover naturligvis Solaris debut:

Valencia – Girona, lørdag kl. 18.15
Det kan gå to veje: Enten folder Valencia sig endelig ud og fejer Girona af banen, og ellers vil man se et storhold på hjemmebane spille mur op ad en dygtig modstander, som formentlig kommer til at slå sig op på de defensive dyder i fraværet af Portu og Stuani helt fremme, og sine egne fans, som ikke vil være barmhjertige, uanset hvor meget Marcelino beder dem om det. Og så formentlig med Daniel Wass i centrum af det hele, bogstavelig talt, hvis han bliver valgt som erstatning for Parejo på midten af banen.

Oddsforslag
Det er ikke nemt at se, hvor Valencias mål skal komme fra. Men det er heller ikke nemt at se, hvordan de skal kunne blive ved med ikke at vinde deres kampe, som de trods alt dominerer de fleste af. Så et spil på en smal hjemmesejr på ét mål vil give god mening.

Espanyol – Athletic Club, mandag kl. 21.00
Espanyols fans er godt trætte af at være det foretrukne valg til mandagskampe, og de tilhængere, der møder op på Cornellá, gør det mest af alt for at protestere over, at de igen skal stå der på en mandag aften. Jeg elsker dog disse mandagskampe i La Liga, og når det så er en spændende kamp som det formstærke tophold Espanyol, der på den stærke, omend folketomme, hjemmebane tager imod Athletic, er netop mandagskampen min uges anbefaling. Athletic er ligesom Valencia snart pisket til sejr efter syv uafgjorte kampe, mens Espanyol på hjemmebanen har gjort rent bord.

Oddsforslag
Borja Iglesias har vist sig som en angriber med La Liga-niveau og er i fremragende form, og han ligner en angriber som lige nu har fundet ind i en periode, hvor målene kommer til at falde som perler på en snor. At han scorer hjemme mod Athletic, hvor Espanyol rent faktisk går ind som favoritter, er derfor et godt bud på et vinderspil.

Kampe

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar