Optakt runde 12: Hvem redder sig ro inden landskampspausen?

Efter weekendens runde venter landskampspausen, og derfor er det ekstra vigtigt for de trænere, der ikke har levet op til forventningerne, at slippe afsted med skindet på næsen i runde 12.

Denne uges La Liga-optakt kommer måske til at lyde som en gammel pladespiller, der er gået i hak. Og desværre ikke ved pladens bedste nummer. Jeg kunne nemlig lige så godt kopiere store dele af optakten til den seneste runde her på siden og sætte den ind i denne rundes optakt. Navnlig den del der handlede om de pressede trænere i en række af de større klubber.

Lad os tage dem én efter én
Marcelino skulle i den overkommelige hjemmekamp mod Girona få gang i sit Valencia-hold og i særdeleshed dets evne til at udnytte sine chancer. Det skete på ingen måde, da Valencia med Daniel Wass på højre back skuffede sit hjemmepublikum på fæleste facon endnu engang med et 0-1-nederlag. Efter kampen holdt Marcelino stædigt fast i, at det stadig kun er målene, der mangler i ligningen, inden Valencia begynder at vinde kampe.

De kom så i midtugens Champions League-kamp, igen med Daniel Wass i rollen som højre back, og hvor to Santi Mina og en flot Carlos Soler-scoring sikrede en komfortabel 3-1-sejr hjemme over Young Boys. Det gav måske Valencia-fansene en smule håb, men det ændrer ikke det fjerneste ved, at det snart er absolut sidste udkald, hvis Valencia skal gøre sig forhåbninger om at indlede pointhøsten i tide, så de stadig kan nå at blande sig, hvor det bare er en smule sjovt. Desværre for Marcelino venter en yderst svær udekamp mod Getafe, som nu er at finde på en ottendeplads, netop den placering, de endte på i sidste sæson, og som stiler efter endnu en bundsolid sæson.

Ca. et kvarter efter slutfløjtet i den kamp et andet sted i Madrid, er det Eduardo Berizzos tur til at gøre et forsøg på at stabilisere situationen. Her fører han de baskiske løver ind i til kamp mod Atlético Madrid, som tirsdag fik vist Dortmund, hvor skabet skal stå med en veritabel lynrevanche. Det ligner en umulig opgave for argentineren, der slet ikke har fået det til at spille i Athletic, og det bliver nok ikke lørdag, at han redder sig lidt ekstra livline.

Det samme kan siges om Quique Setién, der også roder rundt alt for langt nede i tabellen med sit Betis-hold. De møder FC Barcelona på Camp Nou, og inden den kamp har cheftræneren oven i de sløje resultater, der er blev opvejet en smule af nogle gode resultater mod AC Milan i Europa League, vækket vreden hos nogle af Betis’ supportere med en uheldig udtalelse. Han løftede sløret for, at det undrede ham, hvorfor Marc Bartra er at finde i Betis, når nu han kommer fra meget større destinationer. En kommentar der syntes at falde med en slet skjult hentydning til på en og samme tid, at Bartra har været et flop, og at Betis ikke er nogen storklub.

Det er de måske ikke, taget klubbens nylige meritter i betragtning, men det skal man altså ikke fortælle til klubbens fans.

Den af de pressede trænere i denne lille sædevarmeføljeton, der virkede mest presset efter sidste weekends resultat, og for hvem situationen rent spillemæssigt måske også ser mest håbløs ud, er dog Javier Calleja. Hans Villarreal-hold døjer med det meste, og særligt målscoringen er et problem.

I en helt og aldeles typisk Marca-artikel har de hevet fat i klubbens tidligere topscorer Cédric Bakambu, som nu folder sig ud i den kinesiske Superliga. Her har han næste scoret lige så mange mål (22) for Beijing Gouan, som hele Villarreal-holdet tilsammen (25) i indeværende sæson. 10 af Villarreals mål er i øvrigt faldet i deres på papiret svage Europa League-gruppe, hvor de torsdag aften måtte nøjes med, ja, 0-0 ude mod Rapid Wien.

Med Carlos Bacca ude bør selv en udekamp mod Rayo Vallecano derfor skabe bekymring hos de Villarreal-fans, der i forbindelse med den sene uafgjorte hjemme mod Levante i seneste runde også lod Calleja og gutterne vide, at de ikke nyder situationen. Det gør Calleja nok heller ikke, og det er ikke godt at vide, hvad konsekvenserne bliver for ham i tilfælde af et nyt skuffende resultat.

Det oven i købet i en situation, hvor der umiddelbart efter venter en landskampspause, den oplagte mulighed for klubberne til at bringe lidt luftforandring ind til trænersædet.

Topbrag i Sevilla, Lobotka-løse Celta tager imod Real Madrid
Alt er ikke håbløshed og mangel på mål i La Liga. Søndag aften byder på et par gode La Liga-brag at runde weekenden af på. Først og fremmest gælder det Sevillas hjemmekamp mod Espanyol, en kamp mellem nummer tre og nummer to i rækken.

Espanyols imponerende placering i hælene på FC Barcelona skyldes primært præstationerne på hjemmebanen, hvor de har gjort rent bord, så Sevilla kommer ind til kampen som favoritter på Ramón Sánchez Pizjuán. Andaluserne begynder også at vise alvorlige tegn på, at de har taget Pablo Machíns spilsystem til sig, og selvom de målfarlige angribere svigtede i seneste rundes 0-0’er i San Sebastián, virker Sevilla-holdet igen som dynamit fremad banen, som vi har lært dem at kende over det seneste årti.

Topkampen giver dem en gylden mulighed for at positionere sig i en drømmeposition foran både Atlético og Real Madrid inden landskampspausen.

Netop Real Madrid skal de nok også begynde at kigge sig over skulderen efter. Santiago Solari fulgte en hårdt tilkæmpet og måske lidt heldig hjemmesejr over Real Valladolid op med en meriterende storsejr over Viktoria Plzn i Champions League. Vigtigst at alt kom der gang i ”de gamle” mål. Målene fra Benzema, Bale og Kroos må lune, for selvom sidste rundes helt Vinicius har fået mange roser i de spanske medier, er det ikke tid at hænge sin hat på den unge brasilianer, som man trods alt endnu ikke ved om går Robinho eller Romario med sit talent.

Benzema, Bale og hvem Solari ellers satser på, kommer i den kommende runde på en traditionelt svær opgave ude mod Celta Vigo, som dog viste i seneste runde, at de er til at tale med i forsvaret. En del af forklaringen på det skal findes i Stanislav Lobotkas fravær, og den tidligere FC Nordsjælland-midtbanespiller er også ude af Real Madrid-kampen. Det er et alvorligt slag til balancen på Celta-holdet, som meget nemt kommer til at virke skrøbeligt, når forsvaret bliver udsat for et for stort tryk, et tryk Lobotka med sin ro på bolden ofte kan være med til at tage det værste af. Pres kommer under mod et Real Madrid-hold, der begynder at have næsen i sporet igen, og som i seneste møde med Celta sendte kelterne hjem til nordvestkysten med en ordentlig snitter på 6-0!

Seerforslag
FC Barcelona – Real Betis, søndag kl. 16.15
I sidste runde fik jeg anbefalet to 1-0-kampe, hvilket ikke i sig selv diskvalificerede dem som gode og sjove fodboldkampe. Men denne runde går jeg med udsigten til scoringer og fest. Lionel Messi er måske tilbage. Om ikke andet så på bænken, skulle lokummet brænde for FC Barcelona. Apropos lokummer, så lækker Real Betis bagtil, mens de prøver at satse alt fremad banen, hvilket efter en periode med måltørke udmundede sig i sidste rundes absolut mest seværdige kamp, 3-3 mod Celta. FC Barcelona må godt nok undvære Coutinho, men alligevel er der lagt op til en kamp mellem to offensivt indstillede mandskaber på Camp Nou, en kamp hvor bolden vil blive imødegået som alle 22 spilleres bedste ven. Medmindre Quique Setién tyer til en solid organisation, hvilket dog ikke ville ligne ham det fjerneste, og hvilket han nok heller ikke har ressourcerne til.

Oddsforslag
Det er normalt ikke tilrådeligt at spille resultattip, men jeg har en god fornemmelse for, at der kan blive givet slip på Camp Nou, og afhængigt af Betis-angribernes skarphed, som har været svigtende i størstedelen af denne sæson, kunne det derfor ende med en fest. Jeg vover pelsen og foreslår et 4-2-resultat i hjemmeholdets favør.

 

Kampe

30/09/2022
Athletic Bilbao 21:00 Almeria
01/10/2022
Cadiz 14:00 Villarreal
Getafe 16:15 Real Valladolid
Sevilla 18:30 Atlético de Madrid
Mallorca 21:00 Barcelona
02/10/2022
Espanyol 14:00 Valencia
Celta Vigo 16:15 Real Betis
Girona 18:30 Real Sociedad
Real Madrid 21:00 Osasuna
03/10/2022
Rayo Vallecano 21:00 Elche
Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar