Optakt runde 20: Danskeropgør i desperationens tegn

La Ligas runde 20 byder på pressede danskere, en dansker i fuldt opsving på Camp Nou og et brag af en bundkamp på Estadio de la Cerámica i Vila-Real. Her er optakten til runde 20 serveret.

© Lucas Martínez Farrapeira

Så fik Martin Braithwaite hul på bylden. Kun to og en halv kampe skulle han bruge, og så faldt danskerens hammer mod selveste Real Madrid, da han efter selv at have ramt stolpen med et hovedstød fulgte op på kaosset i feltet og prikkede bolden i det tomme mål bag Keylor Navas. I weekendens La Liga-runde møder Leganés FC Barcelona på Camp Nou, og allerede nu må det være svært for Mauricio Pellegrino at se bort fra danskeren, som i sine to kampe fra start mod Real Madrid har vist sig overordentligt skarp – han har da også høstet roser fra de spanske medier, som onsdag kaldte ham for et sandt mareridt for Real Madrid-forsvarerne.

Copa del Rey bød i øvrigt også på et uventet exit for Atlético Madrid, da Girona gjorde det af med en af de helt store forhåndsfavoritter. Girona, som måske kan gå hen at blive årets pokalsensation, hvis de fortsætter de fine takter, som også viser sig i La Liga. Det største spørgsmål lige nu er dog, om FC Barcelona også bliver ryddet af vejen.

Da Ernesto Valverde spillede B-holdsspilleren Chumi mod Levante, rendte han nemlig rundt med en karantæne fra B-holdet. Levante har indgivet en klage, men ingen synes at vide, om det var ulovligt at spille ham i Copa’en, eller om karantænen også gjaldt her. End ikke fodboldforbundet er klar med svar. Hvis FC Barcelona straffes bliver vi ganske sikkert kastet ud i en ny, regional mediekrig – klassiker a la Catalonien mod centralmagten om igen.

Real Madrid var nemlig ude i en lignende sag i 2016, og her fik det ingen konsekvenser. Det kan anbefales at læse Morten Glinvads tråd om emnet på Twitter, hvis man ønsker en uddybende forklaring af den spegede sag.

Danskermøde med tungt pres
Speget bliver det også, når der er danskermøde i Vigo lørdag aften. Celta tager imod Valencia, og ingen af de to hold kan bruge andet end en sejr i den kamp. Valencia fortsætter i samme spor, i Marcelinos spor, men sejrene vil bare ikke komme for Los Che, der synes at banke hovedet mod ind i en unedbrydelig mur, hver eneste gang de spiller. Lidt pokaloprejsning mod Sporting Gijón kan ikke ændre på det faktum, at de er desperate efter point, og gerne mange af dem.

Det er de også i Celta. Det lignede egentlig, at det skulle være en ganske normal Celta-sæson. Ikke med udsigt til Europa-kvalifikation, men til at putte sig sikkert i midten, som er minimummålet for kelterne. Nu er de efter en lang, lang stime af dårlige resultater at finde blot to point over stregen, hvor pludseligt frembrusende Rayo Vallecano og tungtsovende Villarreal befinder sig. Miguel Cardoso er en presset mand. Det vidnede hans udfald mod Pione Sisto for nyligt også om. Han har brug for syndebukke, og det er aldrig et godt tegn for en træner.

Netop Pione Sistos situation er interessant. De dårlige resultater kalder på forandringer, og netop Sisto er en af de spillere, der tidligere har vist, at han kan træde et niveau op og løfte Celtas spil. Det er dog noget tid siden, at danskeren har vist sit topniveau, men netop derfor kan denne krise vise sig at komme ”belejligt” for ham. Cardoso er nødt til at prøve noget nyt – lad os håbe, at svaret ligger for fødderne af den danske driblekunstner.

Europa-opgør på Coliseum Alfonso Pérez
Inden jeg går videre til seerforslag, skal vi også lige runde rundens åbningskamp fredag aften. Her tager højtflyvende Getafe imod højtflyvende Deportivo Alavés.

Begge mandskaber leverer over evne, og begge mandskaber synes at blive ved med at finde et utroligt højt niveau og tilmed stabilitet frem.

Alavés fandt sig inden seneste runde pludselig i en situation, hvor de måtte undvære begge sine vigtige kanstpillere, virtuosen Ibai Gómez, skiftet hjem til Athletic Club, og den gyldne venstrefod Jony, skadet. Alligevel formåede de at hente et point ude mod ligeledes formstærke Girona. Det vidner om et hold med bundklang, og om en træner i Abelardo, der kan blive sommerens store trænertransfer for en af de større klubber i ligaen. Jony er i øvrigt heller ikke klar til Getafe-kampen, ligesom Ibai selvsagt heller ikke er i spil.

Samme bundklang i holdet finder man hos Getafe, men med de rutinerede angribere Ángel og Molina samt Jaime Mata oppe foran, er det, som om potentialet for dem for at bevare pladsen i toppen af rækken er endnu større end Alavés’. Kampen fredag aften kommer til at give et fingerpeg om, hvem af dem vi skal regne for alvor med i kampen om Europa-pladserne. En uventet topkamp mellem to imponerende mandskaber!

Seerforslag
Real Madrid – Sevilla, lørdag kl. 16.15
Ikke kun er dette en kamp, man altid bør se. Den har også en masse interessante perspektiver. Real Madrid kom i seneste runde fra Benito Villamarín med en sejr på 2-1 over Real Betis. Selvom det er en flot skalp, var det ikke noget, der just malede skyerne lyserøde over Valdebebas. Præstationen var mildest talt endnu en grå af slagsen, ligesom den var det i midtugen, hvor Martin Braithwaite scorede sejrsmålet i 0-1-nederlaget til Leganés i Copa del Rey. Undervejs begyndte man at tro, at Leganés måske rent faktisk kunne gøre det spændende – efter 0-3 på Bernabéu. Det fortæller noget om, at Real Madrids kampe denne sæson aldrig er afgjort på forhånd. Og slet ikke mod Sevilla, der skal forsøge at komme ovenpå efter to nederlag til Athletic, der uden tvivl har pustet den værste mesterskabsoptimisme ud af Machíns mandskab.

Det skal desuden blive spændende at se, hvordan Solari kommer til at blande kortene. Argentineren har eksperimenteret en del på det seneste, både med spillervalg og formationer. Fede Valverde så ikke helt overbevisende ud mod Betis, mens Ceballos kom ind og afgjorde det. Isco er stadig helt ude i kulden og så nervøst handlingslammet ud i nogle afgørende situationer i Leganés-nederlaget. Kommer Marcelo tilbage i La Liga-startopstillingen, eller fortsætter Solari med at have tiltro til idéen om, at der er brug for friske, yngre kræfter i form af Reguilón? Spørgsmål, spørgsmål, spørgsmål – og derfor skal det blive spændende at se denne kamp. For at få svar.

Oddsforslag
Det er svært at se, om Sevilla lige nu har ramt en mur, hvor den fysisk udfordrede trup, der ikke har haft plads til de store rotationer i løbet af sæsonen, begynder at dale i niveau, eller om der var tale om en enkelt svipser på San Mamés. Ligeledes er det svært at blive klog på Real Madrid, og ligesom i sidste uges optakt oddsforslag på kampen mod Betis, vil jeg derfor ikke vove mig ud i at spå om udfaldet. I stedet vil jeg foreslå at spille på, at der kommer mange gule kort i kampen. Sevilla er det hold i de fem største europæiske ligaer, der har raget sjetteflest gule kort til sig, og kampen på Bernabéu kan meget vel blive intens og komme til at bølge frem og tilbage, da Real Madrid lige pt. ikke formår at tage ejerskab på kampene. Kaos munder ud i kort.

Villarreal – Athletic Club søndag kl. 16.15
Der er en grund til, at Titanic i sin tid slog alle indtjeningsrekorder, da James Camerons storfilm ramte de store lærreder midt i 90’erne. Store katastrofer har en sært dragende effekt på os mennesker, en glubsk voyeurisme, der bare venter på at mæske sig i andres lidelse, mens vi godter os bag skærmen. Sådan er det også lidt med Villarreal for tiden. Ubåden synker, medmindre Luis García og hans nedslåede spillertrup snart rammer et radikalt vendepunkt. Og det er svært ikke at følge med, selvom man måske burde kigge væk i respekt for de involverede parter og de pårørende.

Athletic har til gengæld måske ramt et vendepunkt, da Iñaki Williams i seneste runde scorede for første gang i mere end to år på hjemmebanen og sendte Sevilla hjem med et nederlag. Det skal nu følges op ude mod netop Villarreal, som i efteråret hentede en af sæsonens få sejre i udekampen på San Mamés. Der er dømt nedrykningskrig mellem to af de traditionelle subtophold, og det bliver man altså nødt til at se.

Oddsforslag
Det er, som om Athletic har ramt noget. Sejren over Sevilla blev fulgt op med en ny sejr over selvsamme Sevilla i Copa’en. Ikke nok til at gå videre, men alle sejre tæller for en trup, som har været så hårdt prøvet og har haft så svært ved at vende kampene til sin fordel. Jeg tror, Athletic kommer til at hente point med hjem. X2 med hældning til 2, hvis man vil øge gevinsten.

Kampe

30/09/2022
Athletic Bilbao 21:00 Almeria
01/10/2022
Cadiz 14:00 Villarreal
Getafe 16:15 Real Valladolid
Sevilla 18:30 Atlético de Madrid
Mallorca 21:00 Barcelona
02/10/2022
Espanyol 14:00 Valencia
Celta Vigo 16:15 Real Betis
Girona 18:30 Real Sociedad
Real Madrid 21:00 Osasuna
03/10/2022
Rayo Vallecano 21:00 Elche
07/10/2022
Osasuna 21:00 Valencia
08/10/2022
Almeria 14:00 Rayo Vallecano
Atlético de Madrid 16:15 Girona
Sevilla 18:30 Athletic Bilbao
Getafe 21:00 Real Madrid
09/10/2022
Real Valladolid 14:00 Real Betis
Cadiz 16:15 Espanyol
Real Sociedad 18:30 Villarreal
Barcelona 21:00 Celta Vigo
10/10/2022
Elche 21:00 Mallorca
Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar