Optakt runde 25: Ude godt, hjemme ikke helt så fint

De spanske hold fortsætter med undtagelse af Betis med at dominere den europæiske scene. På hjemmefrontet er masser af selvsamme hold imidlertid ikke ude at køre på skinner for tiden.

© Дмитрий Садовников

Santiago Solaris gode resultatstime med Real Madrid er igen blevet afsløret som kejserens nye klæder, tønden med Celta de Vigo bliver nu for alvor fanget af strømmen med retning mod vandfaldet og Diego Simeone har grebet til cojones, som desværre ikke synes store nok til at true stødt – om end for nyligt ikke på specielt imponerende vis – fremaddrivende FC Barcelona i La Liga, men som i den grad fik placeret sig selv som kandidat til pokalen med de store ører.

Meget vand er flydt under broen i den lille radiotavshed af en vinterferie her på siden.

Den mest dramatiske landvinding kom måske i seneste runde. Her gav comebacktræneren Javier Callejas Villarreal i den grad Sevilla tørt på, da de hjemme på Estadio de la Cerámica bankede Pablo Machíns mandskab med 3-0. Ekstremt vigtig sejr for Villarreal, som i den kommende runde besøger Atlético Madrid og derfor ikke kan regne med tre point igen. Med sejren fik Villarreal akkurat forbindelse til Celta Vigo på den anden side af stregen. Den pressede danskerklub er nu kun et enkelt point foran ubåden (og Rayo!), og samtidig måtte den pressede Miguel Cardoso torsdag indse, at holdets absolutte stjerne Iago Aspas er ude de kommende fire til seks uger. Netop som han ellers var kommet tilbage. Det kan blive rigtig grumt for Celta.

Top fire-brag på Ramón Sánchez Pizjuán
Det kan det også efterhånden for Sevilla. I Europa League kører det som vanen tro, da Lazio blev ekspederet ud af turneringen som det naturligste i verden. Men nederlaget til Villarreal var et symptom på den farlige kurs, sevillanerne har sat i La Liga siden årsskiftet. Jeg skrev tidligere her på siden, at de måske kunne begynde at nære små drømme om at udfordre mesterskabet, hvor topholdene ikke synes at være HELT på toppen i år.

Jeg havde, som Sevilla selv, dog underkendt betydningen af en bred trup. Særligt offensiven har været ramt, og indtil nu har Machín ikke for alvor fået aktiveret januar-forstærkningerne Marko Rog og Munir El-Haddadi, der netop skulle afhjælpe problemet med den slidte offensiv. Det skal til at være, hvis ikke Sevilla skal glide helt bort fra den Champions League-givende top fire. Heldigvis for dem er det lige nu Deportivo Alavés og Getafe, der er at finde lige i haserne på dem, men der skal ikke mange flere pointtab til, inden det er Valencia, Real Sociedad, Real Betis og Athletic Club, der puster dem i nakken. Og det er straks en anden sag.

Derfor kommer lørdagens besøg af FC Barcelona også ubelejligt for dem. Barça selv har ikke ramt de højeste nagler på det seneste, hvor også Messis skarphed, i hvert fald i de afgørende aktioner, også er faldet en smule. Men i slæbende stil har de alligevel hentet de nødvendige resultater, og står med mere end fornuftige muligheder i alle turneringer. Det store spørgsmål i det catalanske er, om Ernesto Valverde denne gang har fået doseret truppens kræfter rigtigt, så vi ikke bliver vidner til endnu en sammensmeltning a la Stadio Olímpico i foråret.

Selvom de seneste kampe ikke har løftet optimismen i Camp Nou, kan det måske netop være et udtryk for, at hele repertoiret ikke er blevet rullet ud. Det er den positiv læsning af situationen, mens den negative simpelthen er, at Valverde – ganske usædvanligt for en Barça-træner i de seneste ti års tid – ikke helt har fundet frem til, hvordan gallaopstillingen egentlig ser ud. I midtugens Champions League-kamp var Sergi Roberto eksempelvis at finde på en af de to forreste midtbanepositioner, men han imponerede ikke. Aleñá har leveret fint samme sted, men Valverde vurderer ham tilsynerladende ikke klar til de helt store opgaver endnu. Undertegnede hælder imidlertid til, at Arthur er nøglen, der bedst passer ind i Barça-maskinens nøglehul. Begejstringen for hans evner har jeg tidligere udfoldet. Mere radikale typer vil endda sige, at Arturo Vidal bør spille, og det siger alt om situationen på Barças midtbane.

Det er uanset hvad bemærkelsesværdigt, at man for tiden har så mange mulige løsninger at overveje, inden Barças holdopstillinger offentliggøres. Måske er det et sundhedstegn nu, men kun hvis man finder frem til en sammenspillet og fast formation til de afgørende kampe i særligt Champions League, som uden tvivl står øverst på ønskelisten i grevebyen.

Sergio Ramos-løse Real Madrid på hævntogt i Valencia
Som for at lade op til næste uges El Clásico-retur i Copa’en går jeg direkte videre til en afrunding med Real Madrid.

Det vil bare ikke rigtigt fungere for madrilenerne, og selvom Solari nu af flere omgange har fået sammensat en stime af resultater, der har givet medier og fans forestillinger om, at problemerne var ved at være løst, står det klart, at det nuværende Real Madrid-projekt har brug for en ordentlig rusketur. Den svære kamp mod Ajax – med vanlig Real Madridsk Champions League-sejrtække – og nederlaget hjemme til Gironas står som vidner.

Real Madrid kan for tiden glæde sig over Vinicius’ fremtoning, som ikke blot er spændende rent fodboldmæssigt, men også fordi han ligner en spiller, der trods sin unge alder er klar til at påtage sig et ansvar for det offensive spil. Men ellers virker det hele ofte en smule trægt og hakkende, som om holdet har mistet den indre gejst, som tidligere har kunne lede den fantastiske gruppe af spillere til at løfte sig til storslåede præstationer selv i stunder, som egentlig kunne minde om den nuværende til forveksling. Bedst billedliggjort ved Marcelo, som er gået direkte fra suveræn gavtyv til cirkusklovn. Måske Solaris stædighed om netop Marcelo samt Isco og Asensio har sat sine sport i truppen?

I den kommende runde skal Real Madrid en tur til Valencia for at hævne nederlaget til Levante på Santiago Bernabéu tilbage i september. Det var en fantastisk underholdende fodboldkamp, og det kan vi også få søndag. Blandt andet fordi Sergio Ramos er ude, og Levante i den omvendte kamp gav Real Madrids forsvar mere end rigeligt at tænke på med deres knivskarpe kontrastød.

Levante har i løbet af ugen solgt angriberen Emmanuel Boateng. Og det kan, paradoksalt nok, sammen med Borja Mayorals forventede fravær bane vejen for klubbens sæsontopscorer Roger Martí, som også var på pletten på netop Bernabéu. Han har dog ikke nettet i tre måneders tid, men i en kamp mod et svækket og Ramos-løst Real Madrid-hold kan han måske træde ind på scenen igen og bidrage til endnu en underholdende kamp med Levante og Real Madrid.

Seerforslag
Sevilla – FC Barcelona, lørdag kl. 16.45
Jeg har rundet denne kamp, så jeg vil gøre det kort. Sevillas Champions League-plads begynder at være truet, og måske har de fået et rygstød af det videre avancement mod Lazio i Europa League. Samtidig står Barça over for et returopgør i Copa del Rey. På Santiago Bernabéu. Det kan måske skabe en åbning for, at Sevilla kan overrumple FC Barcelona på hjemmebanen – om ikke andet er det som regel underholdende at se Sevilla gøre sine ihærdige og energiske forsøg mod Real Madrid og FC Barcelona.

Oddsforslag
Med El Clásico truende i horisonten kan Sevilla sagtens tænkes at udnytte det faktum, at Valverde måske kommer til at give pause til nogle stamspillere, og at FC Barcelona-spillerne måske allerede har et øje på onsdagens storopgør. Jeg foreslår derfor at spille et X, med hældning til at Sevilla godt kunne tage sejren.

Seerforslag
Athletic Club – Eibar, lørdag kl. 20.45
Ja, jeg foreslår lige et baskisk midteropgør i denne omgang. Nummer 11 mod nummer 10. Men de seneste gange jeg har set Athletic, har det virket som et mandskab, der snarligt kunne ramme ind i noget rigtig fint. Garitano har fået gang i nogle spillere som Ander Capa, Dani García og ikke mindst Iñaki Williams, og særligt i hjemmekampen mod Real Betis, var noget af intensiteten tilbage i Athletic-holdet. Fortsætter denne tendens kan det blive et brag af en tempokamp mod et altid aggressivt og hårdt pressende Eibar-mandskab, som samtidig er i besiddelse af øjeblikkets målhersker i La Liga i form af Charles, der har scoret fem mål i de seneste tre kampe.

Oddsforslag
Eibar har kun formået at få gjort kål på den baskiske storebror en enkelt gang siden oprykningen i 2014. Lørdag aften bliver ikke anden gang. Jeg foreslår et resultattip på 2-1 til hjemmeholdet, som dermed begynder at lugte bagenden af Europa League-feltet.

Kampe

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar