Optakt runde 32: Champions League-drømme og nedrykningsdrama

Bundkampen og Champions League-ditto spidser for alvor til, mens mesterskabet er afgjort. Her er optakten til 32. spillerunde i La Liga

Mesterskabet blev i lørdags placeret hos FC Barcelona. Det kan der ikke længere herske tvivl om, og den kommende weekend får flere af Ernesto Valverdes reserver måske en tiltrængt mulighed for at vise sig frem i besøget hos Huesca efter en periode med mange kampe for folkene i gallaopstillingen.

Selvom spændingen er forsvundet fra mesterskabskampen er spændingen ikke forsvundet fra La Liga. Så langt fra. I toppen er den fjerde Champions League-plads og de (formentlig) tre Europa League-pladser fra femte- til syvendepladsen så absolut stadig i spil. I bunden er Girona, Levante, Celta Vigo, Real Valladolid, Villarreal og Rayo Vallecano involveret i et dødsensfarligt spil russisk roulette med to skarpladte våben. Pistolerne peger lige nu på Villarreal og Rayo Vallecano, mens aftrækkeren er trykket i bund for Huescas vedkommende – de kommer ikke til at nærme sig stregen. I modsat fald er jeg villig til at kalde det for en genopstandelse.

Denne weekend byder oven i købet på flere møder i krydsfeltet mellem Europa-drømme og nedrykningsmareridt.

Det sker blandt andet, når Real Valladolid hjemme tager imod Getafe. Netop som Valencia og Sevilla nærmede sig bagfra, hentede Getafe en flot 1-0-sejr over Athletic Club og kom tilbage på sporet efter en række skuffende resultater. Måske kan de ligefrem holde til målstregen?

Jeg har indtil nu – i tiltro til Sevillas og Valencias reelle evner – ikke kunnet tro, at Getafe ender med at gå i Champions League. Og jeg har stadig svært ved at tro det, men Valencias flop mod Rayo Vallecano åbnede et hul, og Sevilla kommer allerede denne weekend på en gevaldig opgave i Derbi Sevillano, som jeg kommer ind på til sidst i optakten.

En udesejr mod Real Valladolid, der måske er topfavorit til nedrykning lige nu, er så absolut en mulighed – og så er det ikke urealistisk, at Getafe pludselig står med et forspring på fire point med seks spillerunder igen.

Mens vi lige er ved kategorien top mod bund, vil jeg lige komme med ugens nemmeste oddsforslag: Celta Vigo taber ude mod Atlético Madrid. I fraværet af den karantæneramte klubprofet Iago Aspas samt en skadet Brais Méndez, ser jeg simpelthen ikke Escribás hold stå en levende chance.

Atlético Madrid er efter sidste rundes nederlag til FC Barcelona godt nok endeligt at finde i det absolutte ingenmandsland, hvor eneste udsigt til tabelmæssig meningsfuldhed ligger i den interne Madrid-duel om andenpladsen. For lige præcis Atlético er den nok ikke helt ligegyldig. Ender man over Real Madrid vil det nemlig være anden gang i træk – og tredje gang i alt på de seks sæsoner siden mesterskabssæsonen 13/14. Det er ikke uvæsentligt for en klub, hvor meget for tiden handler om at udsende signaler om vedholdenhed i forhold til at blande sig i den absolutte spanske og europæiske top, og sidst men ikke mindst i forhold til at kunne tiltrække og beholde spillere fra de øverste hylder.

Seerforslag

Sevilla – Real Betis, lørdag 20.45
Inden sæsonen (http://hayliga.dk/kampen-om-sevilla-og-europa-eventyr-saesonoptakt-2018-19-2-3/) kaldte jeg faktisk kampen om de europæiske pladser for kampen om Sevilla. Det har der også vist sig at være en sandhed i. Jeg vurderede dengang, at Real Betis stod med de bedste kort på hånden, og det har de da også gjort i visse dele af sæsonen. Men det har Sevilla også.

Fælles for dem er, at deres sæsoner i det store hele har været skuffende. De har vist potentialet til så meget, men ofte har de skuffet på resultatfronten. Sevilla var oppe at snuse til mesterskabskampen, men faldt med et brag til femteplads, de befinder sig på nu. Trods alt. Skal Real Betis indfri drømmen om at ende over Sevilla, skal de vinde lørdagens opgør på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Det har de da også mulighed for i et opgør, der må kategoriseres som pivåbent fra første fløjt. Betis har faktisk ikke tabt de seneste tre opgør mod Sevilla, og seneste besøg på fjendtligt territorium gav afkast i en forrygende 5-3-sejr.

Oddsforslag
Det tror jeg heller ikke nødvendigvis, de gør denne gang. Begge hold har desperat brug for sejren, men ingen af dem har for alvor vind nok i sejlene til at kunne gøre krav på dem. Derfor sætter Sevilla-klubberne hinanden ud af spillet med uafgjort.

Girona – Villarreal, søndag 18.30
Rundens absolutte bundgyser skal vi nordpå til Catalonien for at opleve. På Montlivi tager Girona med 34 point imod Villarreal med 30 point under stregen. Girona kan tage et vigtigt skridt mod at sikre overlevelse med en sejr – for Villarreal er dette nærmest at betegne som en skæbnekamp. De kommer ikke nødvendigvis længere væk fra 17.-pladsen uden, men med så tæt bund er det med at holde så mange som muligt involveret så længe som muligt.

Det gør ens egne sejre desto mere værdifulde. Villarreal-truppen har på det seneste vist tegn på trodsreaktion, og de har de seneste kampe ikke lignet et hold, der var på vej mod nedrykning – med undtagelse af den anden halvleg i Vigo, hvor de smed en 2-0-føring. Uheldet har siden ramt Villarreal, først med FC Barcelonas sene comeback på Estadio de la Cerámica, og siden med sønderknuste Santi Cazorlas brændte straffespark mod Real Betis, som vækkede minder frem om en vis Riquelme og årstallet 2006.

Skal noget tale for, at katastrofen ikke afværges i Villarreal er det, at alt synes at gå imod dem, nu de endelig ellers har fundet melodien i spillet. Villarreal er uden sammenligning det mest spændende hold at følge de sidste syv spillerunder, og man kan lige så godt starte søndag.

Oddsforslag
Villarreal har spillet sig mulighederne i hænde se seneste tre kampe, og inden da vandt de overbevisende over en direkte nedrykningskonkurrent i Rayo Vallecano. Jeg tror, de endelig får gevinst ud af bestræbelserne mod Girona. Villarreal vinder, og så kan de lige pludselig være over stregen inden slutspurten.

Kampe

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar