Optakt runde 4: Super sábado og doven domingo

Hay Liga er klar med optakten til fjerde runde i La Liga, som byder på en fantastisk lørdag med læssevis af spændende kampe

Efter en alt for tidlig landskampspause er La Liga (og de andre ligaer rundt omkring i Europa) tilbage denne weekend. Og det med et brag!

Her refererer jeg ikke til fredagens kamp mellem Huesca og Rayo Vallecano. Den har dog også sine spændingselementer i sig. Grundet lukningen af deres stadion har Rayo ikke været i kamp i tyve dage, og samtidig er de det eneste hold i La Liga, der endnu ikke har kunne sætte point ind på kontoen. I en direkte duel mod medoprykkerne og det, indtil videre, positive bekendtskab fra Huesca skal det være for Rayo!

Det rigtige brag kommer lørdag. Eller de rigtige brag, må man nok hellere sige. Der er nemlig tale om veritabel super sábado, hvor alle de fire titelaspiranter spiller samme dag. Og det mod ganske spændende modstandere, som stort set alle har det tilfældes, at de kommer fra Baskerlandet.

Atlético Madrid er første hold i ilden kl. 13:00, hvor de hjemme er favoritter mod Eibar. Den skal de vinde, så de kan lægge pres på FC Barcelona og Real Madrid, som senere på dagen også har baskisk modstand.

Det to stores første tests
Først gælder det for FC Barcelona en svær opgave ude mod Real Sociedad, som samtidig indvier deres nyrenoverede Anoeta. I San Sebastián har de taget konsekvensen af en irriterende løbebane og fjernet den effektivt ved at moderere visse tribuner, flytte en enkelt og helt nedrive en enkelt – her mangler de stadig at bygge den nye, men resten af stadion ser i sandhed spændende ud. Når den sidste tribune står færdig i 2019, kommer stadion til at kunne rumme 40.000 tilskuere.

Lige når det kommer til FC Barcelona burde de måske dog have bevaret de gamle rammer, for det har ikke været favoritterrænet for catalanerne. Nok har Messi og Co. fået skovlen under Real Sociedad ved de seneste to besøg, men inden da skal vi tilbage til 2010 for at finde en catalansk sejr. Ernesto Valverde skal forsøge at undgå et falde tilbage i den dårlige vane, når de møder et Real Sociedad-hold, der skal oppe sit spil i forhold til de første runder foran et formentlig feststemt hjemmepublikum. Det bør de dog også kunne, da de absolut ikke har spillet op til truppens kvalitet, noget Asier Illarramendi også har brugt landskampspausen på at tale om i diverse spanske medier.

Lidt længere vestpå i Baskerlandet afrunder Real Madrid dagen med et altid besværligt besøg på San Mamés. Athletic Club har under den nye træner Eduardo Berizzo vist fine takter i perioder, men der hænger stadig en tung, grå baskersky af tvivl over ’Katedralen’ i Bilbao. Den kan veteranen Aritz Aduriz måske hjælpe med at blæse væk, for det ser ud til, at han trodser prognoserne og dukker op i spillertøjet til kampen mod Real Madrid. Et Real Madrid som kommer med ny energi efter en landskampspause. I tirsdags massakrerede Spanien nemlig Kroatien med 6-0, og det var i høj grad takket være nogle af Real Madrid-spillerne. Marco Asensio, Isco og Dani Ceballos brillerede i den kamp, mens også Sergio Ramos blandede sig. Lopetegui har allerede gjort Real Madrid til et mere boldbesiddende og ’spansk’ hold, hvis man vil.

Med de takter, som de spillere viste, kan han godt gå længere i den retning hvis han ønsker det, men det bliver nok ikke lige i første omgang, at Bale og Benzema må vige pladsen, for de har så sandelig ikke spillet sig af. Ak, luksusproblemer i Real Madrid!

Luksusproblemer har de ikke i hverken Valencia eller Real Betis. Begge har dog gode trupper, og de kom begge ind til sæsonen med håb og udsigten til en positiv sæson. De første tre kampe har dog været vanskelige for dem, og lørdag – lige midt i mellem Real Sociedad – Barça og Athletic – Real Madrid – krydser de to klinger på Mestalla.

Det kan blive ganske ubehageligt for taberen, og særligt Valencia vil mærke presset. Det bliver i øvrigt spændende at se, hvordan Marcelino kommer til at sætte sit hold op, og særligt hvilke konsekvenser det får for Daniel Wass. Kondogbia er tilbage, så en plads på midten er udelukket. På kanterne er Gonçalo Guedes nu i spil, så det står mellem Guedes, Soler, Cheryshev og Wass at udfylde de to pladser. Hård konkurrence for danskeren, der har overrasket de fleste ved at starte de tre første kampe!

Seerforslag
Leganés – Villarreal, søndag kl. 12:00
Når Suber Sábado er vel overstået ligger roen sig over La Liga med en doven domingo. Sådan da. Villarreal kæmper med sagerne, og søndag skal de på en afgørende test ude mod Leganés. Defensivt har Villarreal problemer med at stå imod, og offensivt mangler de kreativitet efter nogle dyrebare salg denne sommer. Mod et evigt solidt Leganés-mandskab skal de forsøge at rette kursen ind, inden sæsonen for alvor går i gang.

Oddsforslag
Villarreals svaghedstegn har set voldsomme ud. Leganés kommer til at vinde kampen, og jeg vil foreslå at spille på, at de kun gør det med ét mål i en tæt affære.

Real Sociedad – FC Barcelona, lørdag kl. 16:15
Alle kampene lørdag er anbefalelsesværdige, og jeg ville, hvis jeg bare kunne, se dem alle. Men mest interessant er det, at FC Barcelona og Real Madrid begge står over for deres første rigtig store tests. For FC Barcelona er den tidligere hadeudebane mod Real Sociedad på menuen, og det skal blive interessant at se, om baskerne igen kan få krammet på Messi og Co. i egen hule.

Oddsforslag
Real Sociedads spil har ikke fungeret i sæsonoptakten, og FC Barcelona kommer med en knusende 8-2-sejr over Huesca i bagagen. Derfor peger alt i retning af, at Valverdes mandskab snupper sejren. Krydr den evt. med en Messi-scoring på en bane, hvor han ellers har haft det svært.

Rundens kampe

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar