Optakt runde 6: Sevillas heksekedel venter Real Madrid

Bedst som man frygtede en uge i fodboldmæssig tørke fyrer La Liga op for en midtugerunde med et kæmpe højdepunkt

De spanske klubber ligger ikke på den lade side i disse dage. Blot to dage efter en dramatisk runde nåede sin afslutning og sit klimaks er der gang i La Liga igen fra i dag. En midtugerunde der tilbyder de formstærke klubber at ride på bølgen og tvinger de knæsatte til at finde de hurtige løsninger frem.

I sidstnævnte kategori finder vi Rayos Míchel, som allerede i aften skal forsøge at samle holdet efter 1-5-nederlaget på hjemmebane mod Alavés. Det gør han mod et Real Sociedad-hold på hjemmebanen Anoeta, som kommer med en dags hvile mere i benene og med to af de største profiler Wilian José og Asier Illarramendi tilbage fra skader.

Det bliver ikke nogen nem opgave for Rayo, især da Real Sociedads formkurve rent spillemæssigt har været for opadgående siden de startede med at høste flere point, end de reelt set spillede sig til.

Sevilla kan skabe forbindelse til toppen
Et af de hold der har spillet sig til flest point er Real Madrid, som efter fem runder fører La Liga side om side med FC Barcelona. Det vil i den forbindelse glæde rivalernes fans at høre, at Kongeklubben i denne midtugerunde står over for Sevilla, og det endda på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, der ikke er venligt territorium for dem. Ligesom Estadio Santiago Bernabéu ikke er det for Sevilla.

Siden 2012 er det kun en enkelt gang sket, at udeholdet har trukket sig sejrsrigt ud af et opgør mellem de to hold, nemlig Real Madrids 3-2-sejr i Sevilla i 2015, og siden da har Sevilla vundet tre af fire hjemmekampe over Real Madrid. Også historisk ser statistikken udmærket ud for Sevilla, der i 76 forsøg på hjemmebanen har vundet 36 gange, udmærkede mod en så magtfuld modstander som Real Madrid.

Det er ubehagelig læsning for Julen Lopetegui, der oven i købet måtte se Sevilla score hele seks mål ude mod Levante i weekenden. Samtidig har netop Lopetegui nok at jonglere med, da der i weekenden venter et dødsensfarligt opgør mod Atlético Madrid. Ingen af de kampe lægger op til at spare spillere, men Lopetegui kan i det tætte program være tvunget til at rotere, og det skal blive spændende at se, hvordan bredden i Real Madrid-truppen klarer to så svære opgaver. Indtil videre har masser af spillere budt sig til, men nu gælder det altså langt mere alvorlige opgaver, når to af de sværeste spanske modstandere venter inden for fire dage.

FC Barcelona kæmper mod VAR og verden
Mens midtugerunden står klar på trapperne, og mens ovenstående samt FC Barcelonas overkommenlige udekamp mod formsvage Leganés skaber grobund for sportslig optimisme, har de catalanske sportsmedier travlt med alt andet end at glæde sig til fodboldkampene.

På forsiderne af dagens udgaver af Sport og Mundo Deportivo har de fokus på henholdsvis uretfærdigheden i at Modriç, og altså ikke Messi, er kåret som verdens bedste fodboldspiller af FIFA i deres The Best-kåring, og at end ikke VAR synes at kunne skabe retfærdighed for FC Barcelona på banen. Førstnævnte skyldes naturligvis essensen i FIFA’s kærlighed til deres centrum af verden, VM-slutrunden, og det kan derfor ikke overraske nogen. Men hvis ikke man synes, Luka Modriç kan siges at have fortjent den relativt ligegyldige hæder oven på VM-slutrunden, så har man måske ærlig talt hovedet begravet i egne lår i en grad, der er usund for ens dømmekraft.

Med hensyn til VAR, så har de første fem runder vist, at ikke al polemik forsvinder fra sporten med videodommersystemets hjælp. Udvisningen af Clement Lenglet var måske nok hård, men at betragte den som et tegn på dommernes forkærlighed for Real Madrid (Mundo Deportivos forside fortæller, hvor mange gange flere Gil Manzano har udvist FC Barcelona-spillere i forhold til Real Madrid-spillere) demonstrerer først og fremmest de spanske, og måske i særdelshed catalanske, sportsmediers forkærlighed for konspiratoriske kampagner.

VAR fjerner ikke al polemik, spørg bare Sevilla, der nok ikke føler, at retfærdigheden er sket fyldest for dem på alle parametre indtil nu. Ben Yedders offside, Roque Mesas udvisning, og også andre end Sevilla har oplevet diskutable VAR-domme. Get over it!

Seerforslag
Med tre hverdagsaftener til rådighed må det være på plads at foreslå en spansk kamp til hver aften:

Espanyol – Eibar, tirsdag kl. 20.00
Espanyol og Eibar er begge kommet fornemt fra start med hver syv point. Især i Espanyol bobler optimismen, til trods for at weekenden bød på et smalt nederlag ude til Real Madrid. Hjemme i egen hule har man vundet to ud af to, og Rubi ser ud til at have fået sparket liv i kludene i det Espanyol-hold, som utvivlsomt var et af de kedeligste sidste sæson. Det er de ikke længere, og en hjemmekamp mod kontrafarlige Eibar kan blive en sjov oplevelse for den neutrale seer!

Oddsforslag
Espanyol har vundet to ud af to hjemmekampe, og siden Quique Sánchez Flores blev fyret efter et nederlag hjemme til netop Eibar, har tingene set godt ud for Espanyol. Den tendens fortsætter med en hjemmesejr over Eibar.

Sevilla – Real Madrid, onsdag kl. 22.00
Den kamp er beskrevet i artiklen. Hver eneste gang de to hold mødes, bør man se med, det er garant for mål og underholdning.

Oddsforslag
Jeg ville ikke være nervøs ved at spille over 4,5 mål. De seneste tre indbyrdes kampe har budt på fem mål, og det har såmænd været tilfældet i hele seks af de seneste ti tilfælde, når holdene har stået over for hinanden. Læg dertil en enkelt med seks scoringer. ¡Vaya goleada!

Girona – Real Betis, torsdag kl. 22.00
Girona har vist tænder ved at samle otte point og placere sig på sjettepladsen efter La Ligas første fem runder. Senest blev det til et flot 2-2-resultat på Camp Nou med to scoringer af Christian Stuani, der har fundet sin anden ungdom. Real Betis har, som Sergio Canales formulerede det efter weekendens 2-2-comeback mod Athletic Club, spillet til mere end de seks point, det er blevet til indtil nu. Kampen mellem de to, som samtidig afslutter midtugerunden, er derfor dømt til at blive en tæt affære mellem to hold med optimismen i behold – i hvert fald indtil nu.

Oddsforslag
Real Betis har haft svært ved at veksle det gode spil til afgørende dødsstød mod modstanderne, og angriberne Loren, León og Sanabrias uskarphed må bekymre Pablo Machín. Derfor stiller jeg mig tvivlende over for, om de kan score de nødvendige mål til at vinde i Girona, og min anbefaling lyder derfor på et X.

Kommende kampe

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar