Rayo kæmper stadig, mens Ibai Gómez og Alavés stryger mod toppen

Deportivo Alavés bankede Rayo Vallecano noget så eftertrykkeligt på genåbnede Estadio de Vallecas og er nu at finde helt i toppen af La Liga.

© K3T0

Arbejderklubben Rayo Vallecano har gået grusomt meget igennem allerede inden sæsonen for alvor er kommet i gang. Selvom sidste spillerunde gav lidt oprejsning med en udesejr over Huesca, så har hele stadionaffæren hængt som en sky over Rayos fans, der ikke har vidst, hvornår de kunne få lov at se fodbold på hjemmebanen igen.

Det kunne de så endelig i dag. Rayo tog på Estadio de Vallecas imod Deportivo Alavés – et opgør som i øvrigt var en gentagelse af Rayos seneste Europa-eventyr, hvor de netop røg ud til de senere UEFA Cup-finalister Alavés i kvartfinalen. Selvom rayistaerne kunne glæde sig over igen at gå igennem portene til deres eget stadion, så blev glæden dog ikke meget større end dengang i 2001, hvor en 2-1-sejr ikke var nok til at vende 0-3-nederlaget fra Mendizorrotza.

Rayos udfordringer fortsatte nemlig nede på banen. Egentlig kom hjemmeholdet godt ud til kampen, og gennem det meste af første halvleg styrede de spillet. Problemet var blot, at de ikke rigtig syntes at styre det nogen brugbare steder hen. På den sidste tredjedel savnede de simpelthen noget saft og kraft, og Alavés havde derfor ikke store vanskeligheder med at parere og holde Rayo-angriberne på behørig afstand af farezonen.

Efter otte minutter slog Alavés så til på en dødbold i den anden ende. Jony skruede fra højre side et perfekt frispark ind i feltet, hvor højrebacken Ximo Navarro med ydersiden flækkede den videre over i netmaskerne bag den fjerneste stolpe.

Symptomatisk for Rayos situation fik Raúl De Tómas udligning efter en halv time – et snu-ræv-mål med De Tómas’ signatur i versaler – ikke lov at stå i mere end fem minutter. Ti minutter inden pausen dukkede en af kampens største oplevelser Ibai Gómez nemlig op ud af det blå og kanonerede læderet op i målhjørnet, og så var Rayo igen i knæ foran guillotinen. Sekunder senere lagde udvisningen af Abdoulaye Ba for en batalje og efter VAR-eftersyn så Rayos hoved på blokken.

En mand i undertal forsøgte Rayo at bevare håbet om point ved igen at tage styring på spillet i indledningen af anden halvleg. Vi skulle dog kun vente lidt under ti minutter, inden Ibai Gómez, John Guidetti og Jonathan Calleri i fællesskab kappede rebet til førnævnte dødsmaskine. Gómez og Guidetti kombinerede fint i højresiden, til sidst sendte svenskeren et flot, svævende indlæg ind midt i feltet. Den slags er guf for en angriber som Calleri, og argentineren steg majestætisk til vejrs og braskede 3-1-scoringen ind bag en paf Alberto García i Rayo-målet.

Herfra løb hjemmeholet tør for tro og håb, og Alavés tog for første gang rigtig fat om kampen og kontrollerede begivenhederne. Med et kvarter igen kunne Emiliano Velázquez, som et par minutter forinden var blevet skiftet ind i et forsøg på at minimere nederlagets størrelse, have bragt liv i kludene efter et hjørnespark, men hans hovedstødsforsøg prellede af på Fernando Pachecos overligger.

Og så tilbage til Ibai Gómez, the man of the moment i Alavés og La Liga. I sidste uge fik han det allersidste ord, da han dybt inde i overtiden sikrede Alavés de tre point ude mod Real Valladolid. Også i dag satte han tingene på plads for sit hold. Et højt indlæg mod bagerste stolpe blev styret ned foran fødderne på Gómez, og så viste han igen klassen med en perfekt flugter, som igen efterlod Alberto García uden chancer. Dybt inde i overtiden ville indskifteren Burgui så også være med, hans bidrag kom i form af et tørt og fladt langskudshug, der afsluttede en forfærdelig eftermiddag for Rayo-fansene og en fremragende en af slagsen for de talrigt fremmødte udefans.

5-1 til Alavés. Dermed har Alavés gang i en forrygende stime med tre sejre i træk og er inden Real Madrids kamp senere i dag at finde på en delt andenplads. Hvad der midt i hjemmekampen mod Espanyol så ud til at skulle blive en træg start for baskerne, er efter comebacksejren i den kamp, den sene sejr over Valladolid og nu en eftertrykkelig sejr ude over Rayo ved at udvikle sig til en vaskeægte drømmestart for Abelardos tropper. Og hvad angår Ibai Gómez, kan man stadig have svært ved at forstå, at der ikke var plads til ham i Athletic Club. Det kan topholdet Alavés imidlertid bare glæde sig over.

Rayo Vallecano – Deportivo Alavés 1-5 (1-2)
0-1: Ximo Navarri (8’)
1-1: Raúl De Tomás (30’)
1-2: Ibai Gómez (34’)
1-3: Jonathan Calleri (57’)
1-4: Ibai Gómez (77’)
1-5: Burgui (95’)
Rødt Kort: Abdoulaye Ba (35’)

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar