Runde 28 i tre overskrifter: Pacheco, Braithwaite og status quo

Den længe, længe imødesete runde 28 i La Liga bød på Braithwaites første scoring for FC Barcelona, en mystisk målmandspræstation i Barcelona og stort set nul svar i tabellen.

Så er La Liga med en langstrakt spillerunde fra torsdag til søndag i gang. Her i det hektiske kampprogram, der venter forude, vil jeg løbende forsøge at opsummere de enkelte spillerunder i tre overskrifter. Inden spillerunde 29 allerede mandag sættes i gang, handler det derfor her om runde 28 – den første efter den lange coronapause, og overraskende nok en, der ikke bød på de store overraskelser.

Nye tide, gamle takter
Inden denne runde 28 var et af de store spørgsmål ellers, om tingenes tilstand var blevet nulstillet. Ville holdene komme ud med fornyet tro på tingene, eller ville formkurver blive brudt, som man kan se det hen over en sommerpause? Umiddelbart er det klare svar nej til alle de spørgsmål.

Den absolutte bundprop Espanyol fik – med god hjælp, som jeg kommer ind på under tredje overskrift – vendt sin elendige tendens og måske bragt sig selv i spil til overlevelse, men ellers peger pilen faktisk i nogenlunde samme retning som før pausen rundt omkring i det spanske.

Sevilla var stadig et langt bedre og mere sammentømret hold end lokalrivalerne fra Real Betis, som ikke fik et ben til jorden i et ensidigt og lidt skuffende derby, som ikke just fik skudt La Liga i gang med et brag.

De andre Champions League-bejlere døjer stadig med stabiliteten og pointhøsten over en bred kam. Atlético Madrid fordi de stadig fattes mål, og Valencia fordi de stadig er uden centerforsvar – Diakhaby fik ødelagt det hele for dem, da han med endnu et tumpet straffe, det tredje på to kampe af den udskældte franskmand, forærede Levante udligningen dybt inde i overtiden.

Da Getafe uden deres livgivende midtbanedynamo Arambarri-Maksimovic ikke kunne overkomme de fortsat sensationshungrende Granada, kunne Real Sociedad i den sene søndagskamp med en sejr over Osasuna sikre sig et ordentligt skridt mod Champions League-kvalifikationen. Men et energiforladt Real Sociedad-hold uden rytme måtte nøjes med 1-1, og subtoppen sluttede derfor stort set med status quo – for alle andre end Sevilla. Real Sociedad på 47 point, ét point foran Getafe og Atlético og fire foran Valencia. Og nu kan Villarreal og Granada ¬– begge med 41 point efter sejre over Celta og Getafe – såmænd også så småt øjne den forgyldte fjerdeplads.

Alt imens sikrede både Real Madrid og FC Barcelona sig komfortable sejre. Ikke ved at imponere stort, men ved at sikre sig komfortable sejre. Som tilfældet har været så ofte før i denne sæson. Begge havde dog i perioder optræk til flot spil, og måske kan vi se frem til den slags mesterskabsduel, hvor de presser hinanden til sejre, i stedet for at det, som hidtil, kommer til at handle om, hvem der snubler færrest gange. Nuancen er til at overse, men den er der.

Alt i alt var der ingen grund til at ændre stort på forventningerne til mange hold, på baggrund af det vi så i La Ligas runde 28.

Så kom Braithwaites forløsning – og der kommer flere!
1994. Det var sidste gang, en FC Barcelona-spiller med dansk pas scorede et mål. Det var selvfølgelig Michael Laudrup, og selvom Braithwaite med sin scoring til 2-0 i FC Barcelonas komfortable 4-0-sejr ude over Mallorca næppe har bragt sin status op i nærheden af Laudrups, så har han bragt sig selv i en gunstig situation, som de færreste havde forestillet sig, da han skiftede Leganés-trøjen ud med FC Barcelonas.

Oplæggeren til Braithwaites fine scoring var ingen ringere end Lionel Messi, og netop Braithwaites forhold til argentineren kan vise sig at give ham en hel masse spilletid. I modsætning til Antoine Griezmann – som igen lod sig udskifte, mens danskeren blev på grønsværen – ser Braithwaite nemlig ud til at eje noget nær en forståelse for, hvad Messis intentioner er, når han sætter Barças angreb sammen.

Ud over scoringen var det samarbejde flere gange tæt på at give pote, men en overplaceret afslutning og en god redning af Manolo Reina holdt Braithwaite nede på en enkelt. Forskellen på Braithwaite og Griezmann er dog ved at være så bemærkelsesværdig, at man må spørge sig selv, om Quique Setién ikke snart har danskeren over Griezmann i sit angriberhierarki. Det lyder jo helt vildt, men skal placeringerne uddeles efter form og kvalitet i Mallorca-kampen og kampene umiddelbart inden afbrydelsen, bør der ikke være tvivl.

Med Luis Suárez tilbage skal det derfor blive spændende at se, om Setién først kommer til at stille med en angrebstrio bestående af Antoine Griezmann-Suárez-Messi, eller om det bliver Braithwaite-Suárez-Messi. Kun Griezmanns pris og stjernestatus taler imod danskerens chancer.

Pacheco, ¡por favor!
Rundens største mysterium udspillede sig på RCD Stadium i Barcelona. Her skulle Espanyol død og pine have et godt resultat mod Deportivo Alavés for at sikre sig bare at være med i kampen om overlevelse. Og det fik de god hjælp til at opnå.

Efter en lige indledning på opgøret – som man kunne forvente – slog det nemlig fuldstændig klik for gæsternes ellers så stabile målvogter Fernando Pacheco. En lang bold blev slået ned bag Alavés’ bagkæde, umiddelbart var den for lang for den jagtende Wu Lei. En almindelig opgave for Pacheco, der blot skulle ud, plukke bolden ned og igangsætte et nyt opspil.

I stedet for at gribe ind med vanlig ro og sikkerhed farede Pacheco imidlertid frem, og da hans hænder traf bolden, var han allerede et godt stykke uden for feltet. Da han så landede på fødderne, fandt han sig selv stående omtrent to meter uden for sit målfelt – med bolden solidt plantet i hænderne.

Se den bizarre hændelse her:

Allerede kort forinden havde Pacheco været ved at koste, da han var for langsom til at få afviklet et almindeligt spark frem ad banen. Jonathan Calleri fik tacklet ham, og efter lige at have orienteret sig måtte Pacheco ud i en feberredning for at undgå katastrofen. Anden gang faldt hammeren så i form af en udvisning. To så markante fejl får en til at tænke, om der mon var noget i vejen med ham, som i virkeligheden gjorde ham ude af stand til at spille. Ude på de sociale medier teoretiserer folk over, at det ganske enkelt haltede med den rummelige fornemmelse – Pacheco skulle altså mistet overblikket over, hvor målet og feltet befinder sig i løbet af coronakrisen. Det lyder næsten lige så absurd som selve hændelsen.

Uanset hvad der ligger bag, så fik Pacheco givet en ordentlig håndsrækning til Espanyol, som trods en fremragende indsats af Pachecos afløser i buret, Roberto, fik sig en 2-0-sejr efter en god præstation af blandt andre Wu Lei. Det kan betyde, at Alavés skal til at være nervøse – og at Abelardo og Espanyol-holdet nu kan begynde at drømme om ”i det mindste at være i spil til en overlevelsesplads”, som Abelardo så forsigtigt meldte ud inden kampen.

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar