Runde 29 i tre overskrifter: Endelig Asensio, Atlético målamok og redningsbilletten Nolito

Det går stærkt i La Liga lige nu. Her er tre hovedhistorier serveret kort fra runde 29, inden runde 30 i aften skydes i gang.

Asensio er tilbage, tilbage som vi kendte ham
Den 19. maj 2019 fik Marco Asensio 30 minutter på banen, da Real Madrid tabte sæsonens sidste kamp med 0-2 til Real Betis på Santiago Bernabéu. Ét år og én måned senere var rammen Estadio Alfredo Di Stéfano, da Asensio skulle få sine næste spilleminutter for Real Madrid. Denne gang fik han 16 minutter, og det var, hvad han skulle bruge for at score et fremragende mål med sin første berøring i kampen – og altså i over et år – og lægge op til den Karim Benzema-scoring til 3-0, som lige nu ligner den stærkeste konkurrent til at vippe Aritz Aduriz’ sæsonåbner af pinden til årets mål i La Liga.

Asensios tilbagekomst i Real Madrids 3-0-sejr over Valencia var ikke kun en fantastisk historie for alle følgere af spansk fodbold, som kan huske hans store gennembrud for et par år siden. Det kan også, som jeg var inde på i coronaopsummeringen, blive en vital brik for Zinedine Zidane i jagten på FC Barcelona. Hvis Asensio da kommer tilbage i bare nogenlunde spilleform – og det tydede det i den grad på.

Nok rør Eden Hazard på sig, blandt andet med et oplæg til Benzemas og kampens første mål, men der stadig var et godt stykke mellem snapsene for belgieren, og nok ser Kroos og Modric utroligt veloplagte ud, men Asensio har en offensiv pågåenhed og evne til at afslutte tingene, som Real Madrid ofte har savnet denne sæson.

Allerede inden Asensios indskiftning var det i øvrigt en dejlig fodboldkamp at følge. Som det næsten altid er, når Real Madrid og Valencia krydser klinger. I en første halvleg, hvor Real Madrid var gode, men Valencia måske endnu bedre, sprudlede især Rodrigo. Han måtte dog først se Courtois skubbe den ene afslutning på stolpen med en overset (af La Ligas datagrafikere i hvert fald, Courtois blev nemlig ikke noteret for en redning) feberredning, og senere blev hans scoring annulleret for en diskutabel, men umiddelbart korrekt offside på Maxi Gómez, som i strafbar position obstruerede Raphael Varanes indgreb.

Målet blev annulleret, og i anden halvleg steppede Real Madrid deres niveau yderligere op, og så endte det med en meriterende 3-0-sejr – og for anden gang i streg status quo i toppen af La Liga. I den kommende runde kan der dog ske ting og sager. Fredag aften møder Barça nemlig Sevilla på udebane, mens Real Madrid søndag tager til San Sebastián for at møde det Real Sociedad-hold, som slog dem ud af Copa del Rey med eftertryk tidligere på sæsonen. Real Sociedad ser dog skidt kørende ud og er godt i gang med at formøble deres Champions League-plads – så måske vi kommer til at se mesterskabsduellen ændret efter weekenden.

Atlético og Joao Felix på vej ud af målløse-suppedasen?
Atlético Madrid vandt i onsdags en fodboldkamp med 5-0. Det er i sig selv en nyhed under Diego Simeone, hvor målene sjældent flyder i stride strømme. Men Atlético Madrid gjorde det oven i købet i enormt overbevisende stil med en utroligt komplet fodboldkamp, som ikke levnede ellers fint kørende Osasuna mange chancer.

Det var måske den første komplette kamp, Atlético overhovedet har spillet denne sæson. Særligt på udebane har det knebet for Atlético med at få hul på bylden. Inden kampen lå de med et snit på under et mål scoret pr. udekamp – og selvom de netop har tilføjet 5 stk. til kontoen, skal man stadig ned til Athletic Club på 10.-pladsen for at finde et hold, der har scoret færre mål overordnet set i ligaen.

Men nu lysner det måske for Atlético, som med sejren rykkede op over Real Sociedad på den Champions League-givende fjerdeplads. Samtidig mistede Sevilla, Getafe og Valencia alle point, så runden kunne på ingen måde have været bedre for Simeone.

Forklaringen til deres pludseligt målhumør skal især findes hos Joao Felix – manden, der også har måttet lægge ører til meget kritik, fordi man netop ikke tidligere har præsteret offensivt. Den unge portugiser, det dyreste indkøb i klubbens historie, sprudlede nemlig lige pludselig på El Sadar. Han scorede de første to mål og leverede masser af de udfordringer med bid, som vi fik lovning på i sommers, men som vi ikke rigtig har set noget til. Og mere skal der altså ikke til for at løfte Atlético, som jo vitterligt er et klassehold – og også en klasse bedre end de hold, de ligger og kæmper med i tabellen lige nu.

Og nå jo. Så kom deres ”nye” angriber Marcos Llorente ind og bidrog ganske effektivt til afklapsningen med en scoring og to oplæg. Når Liverpool-fans siger, at en tur på Anfield er en transformerende oplevelse, så ved han i hvert fald, hvad de taler om.

Aspas-magien væk – kan Nolito redde Celta?
Når Celta Vigo har hængt med det galiciske bagparti i atlanterhavsskårpen, har de som regel ringet til Iago Aspas. Og så har han hevet et mål eller tre op af hatten. Sådan en situation befinder Celta sig i nu, og sådan en situation befandt de sig helt specifikt i mod Real Valladolid denne runde.

0-0 endte det opgør, endnu et tilbageslag for Celta, som ikke bare glippede muligheden for at hive castilianerne med ned i sølet, men som også forspildte en gylden mulighed for at give sig selv lidt albuerum i bundstriden. Undervejs i kampen fik Iago Aspas ellers mulighed for at indtage sin vanlige helterolle, men Jordi Masip leverede en fremragende redning, da Aspas fik chancen fra ellevemeterpletten, og så er stregen stadig faretruende tæt på for Celta.

Om det er frygten for at Aspas’ magi er brændt ud, skal jeg ikke kunne sige, men i hvert fald reagerede Celta torsdag ved at hente den tidligere kæmpeprofil for klubben Nolito hjem til Vigo. Med øjeblikkelig virkning! Når det kan lade sig gøre, skal Celta formentlig sende en stor tak til FC Barcelona og Martin Braithwaite, som fik åbnet Pandoras æske med disse ”erstatningskøb” for langtidsskadede spillere. Men hvor Braithwaite dog var en direkte erstatning til Osumane Dembele, er det hele lidt mere speget med Nolito.

Han erstatter nemlig langtidsskadede Sergio Álvarez i Celta-truppen. Og ja, det er den Sergio Álvarez, som tidligere var førstevalg på målmandsposten, men som siden er blevet skubbet ud som reserve. Vi kommer formentlig til at se ændringer i den regel meget snart – ellers kan vi godt konkludere, at transfervinduerne som koncept er ved at være sat ud af kraft i Spanien.

Nolitos hjemkomst er i øvrigt dårlige nyheder for Pione Sisto, som til trods for 0-0-resultatet ikke blev kaldt i aktion mod Real Valladolid. Nolito går formentlig direkte ind foran Sisto i hakkeordenden, og så bliver der føjet endnu et kapitel af vanskeligheder til Sistos Celta-historie.

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar