Runde 6: FC Barcelona og Real Madrid jokkede i spinaten

FC Barcelona og Real Madrid fejlede i midt i midtugerunden, og efter sjette runde har alle La Liga-hold både prøvet at vinde og tabe.

© Javier Segura

FC Barcelona og Real Madrid faldt begge i midtugerunden
Real Madrid var advarede. Ramón Sánchez Pizjuán har gennem en længere periode været ubehageligt territorium for Kongeklubben, men alligevel virkede det som om, Lopeteguis tropper havde glemt alt om fordums pinsler.

I hvert fald lod de sig fuldstændig overrumple af Sevilla, der fra første fløjt overfaldt Real Madrid-spillerne i sådan en grad, at kampen nærmest var afgjort inden pausen. To gange André Silva og én gang Wissam Ben Yedder, og så var Real Madrid nede i en sæk, de aldrig var tættere end en snært VAR-dom at kravle op af igen. En af forklaringerne på Real Madrids nedsmeltning skal findes i duellen mellem Jesus Navas og Marcelo. Brasilianeren efterlod som vanligt et stort rum bag sig, og da han oven i købet slet ikke ramte formen med flere ukarakteristiske boldtab, hvorefter netop hans efterladte bagrum blev udnyttet til at åbne Real Madrid-defensiven op så let som ingenting.

Sevilla kunne sagtens have scoret flere mål og gjort aftenen langt mere ubehagelig for de prominente gæster. Særligt i de sidste tyve minutter, hvor Real Madrid spillede en mand i undertal, efter netop Marcelo måtte udgå med en skade, bankede Sevilla på. Det var kun sløseri foran målet og i de sidste afleveringer, der gjorde, at Hay Ligas profeti om fem mål eller mere i kampen fra rundeoptakten ikke holdt stik.

Noget jeg helt sikkert ikke havde forudset, var udkommet af kampen mellem Leganés og FC Barcelona. Mens Real Madrids pointtab trods alt er kommet mod dygtige modstandere som Athletic Club og Sevilla, tabte Barça for anden gang i streg point til trods for en enorm favoritværdighed.

Alt så da også ud til at gå glat, Messi scorede, Messi ramte overliggeren på frispark – men så kom anden halvleg, og på ca. et minut ramlede hele korthuset om ørerne på Piqué og forsvarskammeraterne. Først hang Thomas Vermaelen på sin venstre back, så hans direkte modstander Nabil El Zhar, der som bekendt ikke er højere end en lakridspibe, kunne hoppe og og heade udligningen i mål. Hvis ikke belgieren kan forsvare sin forsvarsside, hvad er han så med for? Så vil man trods alt hellere se Marcelo give lidt slip en gang i mellem.

Minuttet senere var det så Gerard Piqué, der med endnu en kæmpebrøler forærede Real Madrid-lejesvenden Óscar Rodríguez matchvinderhæderen. Den kan de måske trods alt smile lidt af ude på Valdebebas. I Barcelona bekymrer de sig med rette for forsvaret, men det er også værd at bemærke, at responsen på chokscoringerne på det nærmeste udeblev i den anden ende. Iván Cuéllar i Leganés-målet måtte en enkelt gang diske op med en fantomdobbeltredning, men ellers var det ikke fordi Leganés-holdet blev trykket tilbage med den styrke, man kunne forvente af et presset Barça-mandskab.

Hos konkurrenterne kan man dermed glæde sig over, at FC Barcelona og Real Madrid begge har vist svaghedstegn, og at deres suveræne sæsonindledninger måske kan tilskrives overkommelige kampprogrammer, snarere end at vi går en 90 eller 100-pointssæson i møde.

Hvem udnytter momentum bag kolosserne?
Ikke Valencia. Endnu engang slog ’projekt sejr’ fejl for Marcelino og Co. Og endnu engang var det den manglende skarphed i offensiven, der kostede dem. Batshuayi fik ellers bragt dem foran – og dermed også bragt sig ind i Zlatans klub af spillere, der har scoret i Premier League, La Liga, Serie A og Ligue 1 – men da de ikke formåede at lukke opgøret, dukkede Iago Aspas selvfølgelig op for Celta og gjorde det hele til en pointdeling. Efter Valladolids flotte hjemmesejr over Levante er Valencia nu det eneste hold i La Liga uden en sejr efter seks runder. Det var Valencia, og det var det eneste hold!

Med de tre evighedshold Athletic Club, FC Barcelona og Real Madrids nederlag i denne midtugerunde er der i øvrigt heller ingen ubesejrede hold tilbage i La Liga, som tilsyneladende er ved at udvikle sig til en Superliga-agtig alle slår alle-turnering.

Nej, så slemt står det nok ikke til, men i forrige program af det ellers fremragende program Fodbold FM’s tema om de europæiske turneringer advokerede én af gæsterne for det oldgamle synspunkt for ignoranter og andre Tipslørdag-entusiaster, at La Liga-holdene på grund af den svage hjemlige række har en fordel i de europæiske turneringer. Glem det nu bare. Mister topholdene opmærksomheden bare ét sekund, så har alle modstanderne kvaliteterne til at gøre ondt på dem. Barcelona mistede så opmærksomheden i ét minut og 10 sekunder og så viste Leganés, at de ikke bare lod sig overrumple.

Men tilbage til hvem der skal udnytte momentum i kølvandet på favoritternes nederlag. Først og fremmest er det Atlético, den tredje mesterskabsfavorit, som med en stensikker sejr hjemme over Huesca nu kun er to point bagud. Det er de frem mod lørdagens (store) Madrid-derby på Santiago Bernabéu. Så der er i sandhed en lækkerbisken i vente!

Sevilla med sejren over Real Madrid har også lagt sig til rette inden for rækkevidde af den absolutte top, mens Real Betis, Celta Vigo og Villarreal også er ved at komme i omdrejninger. Særligt Villarreal ser ud til at have fundet bedre fodfæste, og en 3-0-sejr ude over Athletic er ikke hverdagskost for nogen som helst klubber. Mere om, hvordan Villarreal hentede den sejr i rundens mål:

Rundens mål
Athletic Club og Villarreal leverede en fremragende kamp på San Mamés, og for Villarreal blev resultatet også en sensationel 3-0-sejr på den notorisk svære udebane. Et af de tre mål vil ganske givet også komme til at konkurrere om titlen som sæsonens mål, når vi når dertil. Pablo Fornals 1-0-scoring blev serveret fra omkring 50 meter og efterlod den unge Athletic-målmand Unai Simón befippet og aldeles ude af position. Var det en fejl af den unge målmand? Nej, det vil jeg ikke sige. Fornals dristige beslutning og aldeles perfekte udførelse fortjener al kreditten i denne situation.

Til allersidst torsdag aften tog Valladolids Nacho dog også kampen op med en fremragende Peter Foldgastsk helflugter efter hjørnespark. Den skal man også lige gøre sig selv den tjeneste at youtube frem.

Rundens spiller
Sevillas præstation mod Real Madrid var ekstraordinær, og flere af spillerne kunne have fortjent prisen som rundens spiller. Simon Kjær, Éver Banega, Ben Yedder og André Silva. Men i sidste ende går den til Jesús Navas, der lignede en ti år yngre udgave af sig selv og samtidig fik Marcelo til at ligne Raúl Bravo som i de gode gamle dage. Navas var allestedsnærværende, han angreb med potens, og samtidig formåede han endnu engang at dække hele højreflanken i Pablo Machíns for kantspillerne så krævende spillestil. Imponerende, og så er der også noget poesi i, at både Joaquín og Jesús Navas nu har taget prisen som rundens spiller her på Hay Liga i denne sæson, er der ikke?

Rundens løftede øjenbryn
Mange løftede med rette øjenbrynene onsdag aften, men det emne synes behandlet her. Derfor vil jeg gerne sende et positivt blik med løftet øjenbryn afsted efter Sergio Canales. Cantabrieren synes at have fundet sig perfekt til rette i Quieque Setiéns spillestil i Betis, og måske er det nu, at vi for alvor kommer til at se ham udfolde sit store talent. Det talent, der for otte år siden fik Real Madrid til at købe en 19-årig spanier i Racing Santander i en tid, hvor Real Madrid ellers ikke just gjorde det store ud af at hente de bedste unge spanske spillere, som de gør det nu. Hvis Real Betis’ angribere begynder at slå profit på hans fine spil, kan han gå en stor sæson i møde.

Resultater

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar