Runde 9: Målfattige La Liga byder på topbrag med mål i sigte

Runde otte byder på topbrag mellem nummer ét og to i både point- og måltabellen, mens andre af de store klubber i den grad kæmper med at finde vej til netmaskerne.

Kom oktober, kom landskampspause. Men hvilket tidspunkt, oktober valgte at falde på i år! Da vi efterlod La Liga for snart et par uger siden var det i en utrolig tilstand af storholdenes forfald, Sevillas pludselige og hurtige genopstandelse og små, store overraskelser som Deportivo Alavés’, Real Valladolids og Espanyols insisterende og pragtfulde pointhøst.

Hvor bliver målene af?
Men vi efterlod også en La Liga, som har været uvanligt målfattig. Sidste spillerunde bød på fem 1-0-kampe og kun fire med mere end to mål. La Liga-snittet ligger lige nu på 2,48 mål pr. kamp mod snit i de andre store ligaer på 2,81 (Premier League), 2,61 (Serie A), 3,0 (Bundesliga) og 2,73 (Ligue 1). De seneste tre sæsoner i La Liga har budt på 2,69, 2,94 og 2,74. Vi er ikke vant til at se La Liga ligge i den tunge ende, og slet ikke som bundprop i det regnskab!

En del af forklaringen skal blandt andet findes i Madrid. I Real Madrid, som nu er gået tre La Liga-kampe i streg uden at finde vej til netmaskerne – fire kampe i alt inklusiv Champions League-skuffelsen mod CSKA Moskva, og bekymrede Real Madrid-fans må frygte, at Cristiano Ronaldo-effekten nu viser sig. Lørdag møder de Levante på hjemmebane, og det er svært at tro på, at de ikke får hul på bylden dér. Real Madrid har nemlig det meste af truppen klar igen, og formentlig kun Dani Carvajal må sidde over grundet en skade. Valencianerne har dog vist sig farlige på udebane med to sejre i fire forsøg, blandt andet den meriterende førsterundesejr på Benito Villamarín, hvor de slog til på den ene kontra efter den anden anført af José Morales. Og så har de den evige frisparkstrussel i form af den tidligere Brøndby-spiller Enis Bardhi, hvis seks frisparksmål i 2018 kun er overgået af Lionel Messis syv.

En anden Valencia-klub har i stil med Real Madrid kun bidraget sporadisk til den slunkne, spanske målkiste. Valencia har kun scoret seks mål i otte kampe, men ligeledes i stil med Real Madrid får de en stor chance for at gøre op for det på hjemmebanen, hvor Leganés venter i weekenden. Her må Valencia dog lide den tort at undvære Goncalo Guedes, hvilket til gengæld kan bane vejen for endnu en startplads til Daniel Wass.

I et af rundens mest spændende opgør kan man også godt undlade at spænde den store målhjelm. Villarreal (seks mål i otte kampe) tager imod Atlético (ni mål i otte kampe) på Estadio de la Cerámica. Den gule ubåd har slet ikke fundet kursen, og Atlético er derfor store favoritter. Diego Simeone har også hele sit mandskab til rådighed, mens Villarreal stadig lider under skader til midtbanefolk som Bruno, Javi Fuego og Cáseres.

Den mest overraskende af alle målsynderne er dog at finde længere sydpå. Her har Real Betis kun formået at bringe bolden ind i net- og stålkassen fem gange. Fem gange! Quique Setiéns mandskab er ellers et af de mest offensivt indstillede, og i forrige runde nåede deres boldbesiddelse op på omkring 80%. Der har dog ikke været hul igennem, hvilket blandt andet skyldes mangel på form, og måske kvalitet, hos angriberne. Loren Moren har vist lidt takter, og han er formentlig udset til at bringe Betis på måltavlen, når de møder højtflyvende Real Valladolid i La Ligas niende spillerunde.

Mål, mål, mål i Barcelona og Sevilla
Og for at lave endnu en geografisk overgang, så står det anderledes farverigt til i den anden ende af Sevilla. Pablo Machín fik en vanskelig start som Sevilla-træner, men han skulle åbenbart ikke bruge mere end to-tre runder på at få sat spillerne ind i sit spillekoncept. Efter otte runder fører Sevilla nu rækken med seksten point og en målscore på 18-8, og foran dem venter et vaskeægte topbrag på Camp Nou.

Her har Sevilla det traditionelt svært, men ser man på de seneste resultater, kunne Sevilla ikke ønske sig et bedre tidspunkt at møde FC Barcelona. Catalanerne har ikke vundet i fire kampe i ligaen, og så er Samuel Umtiti ude. Franskmanden har vist sig svært at undvære for FC Barcelona, selvom eks-Sevilla-manden Clement Lenglet burde have gjort det problem til skamme. Heldigvis for Ernesto Valverde er Thomas Vermaelen dog skadet, så han kan se bort fra belgieren med god samvittighed.

Og så skal det også med, at FC Barcelona i den sidste uge inden landskampspausen fik svaret fint igen på de svigtende resultater. En 4-2-sejr ude over Tottenham i en fantastisk fodboldkam blev fulgt op af 1-1 på Mestalla. Et resultat, der ser værre ud i den sammenhæng det faldt i, men som absolut ikke er en katastrofe.

Der er derfor lagt op til en fest på Camp Nou, når nummer et og to sætter hinanden i stævne lørdag aften, når utrolige André Silva og Wissam Ben Yedder, supported by Sarabia, som har tvunget Machín til at spille med to angribere, møder Messi og Coutinho i løvernes egen hule.

Seerforslag
Celta Vigo – Deportivo Alavés, fredag kl. 21.00
Celta Vigo har ikke vundet siden spillerunde tre, mens Deportivo Alavés lige nu ligger som en af La Ligas helt store overraskelser på sjettepladsen med imponerende 14 point i 8 kampe. De skal forsøge at bygge oven på den fornemme formkurve.

Oddsforslag
Celta er svækket af Maxi Gómez’ fravær, mens også Mathias Jensen stadig er ude. Derudover har Antonio Mohamed måtte sende syv spillere afsted med diverse landshold, og med kampstart allerede fredag aften, har de spillere stort set ikke haft tid til andet end restitution op til kampen. Sammenholdt med Alavés’ fornemme formkurve, der ikke er tilfældig, men derimod bygget på flotte præstationer og formstærke individualister med Ibai Gómez som det lysende eksempel, anbefaler jeg derfor at spille på, at baskerne ikke taber i Vigo.

FC Barcelona – Sevilla, lørdag kl. 20.45
Det giver næsten sig selv, at man skal se kampen mellem formsvage FC Barcelona og formstærke Sevilla. De to mest scorende hold i La Liga, som oven i købet ligger nummer ét og to i tabellen – med gæsterne på en overraskende dukseplads inden topbraget.

Oddsforslag
FC Barcelona har godt nok ikke vundet i fire kampe i streg, mens Sevilla har buldret derudaf. Men catalanernes seneste to opgør ude mod Tottenham og Valencia viste alligevel fine takter, og buddet herfra er, at FC Barcelona kommer tilbage på vindersporet. De plejer også at vinde hjemme over Sevilla. Med Umtiti ude vil det være oplagt at krydre oddset med, at begge de målsøgende hold scorer i kampen.

Kampe

30/09/2022
Athletic Bilbao 21:00 Almeria
01/10/2022
Cadiz 14:00 Villarreal
Getafe 16:15 Real Valladolid
Sevilla 18:30 Atlético de Madrid
Mallorca 21:00 Barcelona
02/10/2022
Espanyol 14:00 Valencia
Celta Vigo 16:15 Real Betis
Girona 18:30 Real Sociedad
Real Madrid 21:00 Osasuna
03/10/2022
Rayo Vallecano 21:00 Elche
07/10/2022
Osasuna 21:00 Valencia
Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar