Solaris Real Madrid udstillet på Ipurua

Real Madrid fik sig en ordentlig snitter, da Eibar i store dele af kampen blæste hen over Santiago Solaris mandskab.

© Gartxoak

Siden Santiago Solari tog over efter fyrede Julen Lopetegui i Real Madrid som midlertidig afløser, har resultaterne uden undtagelser været med ham. Nu har Solari status af permanent cheftræner, og den første opgave i den rolle var i dag udekampen mod Eibar på Ipurua.

Og det blev en barsk omgang for argentineren, der eftertrykkeligt måtte sande, at han ikke har løst nogen af Real Madrids problemer, der endte Lopeteguis korte ophold på trænerbænken.

Real Madrids seneste besøg i Eibar var en tæt kamp, som endte med at blive afgjort af to Cristiano Ronaldo-scoringer. Så Real Madrid var advaret, og igen i dag viste Eibar, hvor meget de kan bedrive som kollektiv, når de rammer dagen. Det lignede til tider, at José Mendilibar havde fået lov at sende dobbelt så mange spillere på banen som Solari.

Efter fem minutter kom det første varselsskud, da Kike García bragede en halvflugter på stolpen. Real Madrid angreb dog også med friskt mod i den indledende fase, der generelt var en intens fornøjelse at følge. Benzema med en fantastisk førsteberøring uden om sin oppasser, men Cote var på plads bag målmanden Riesgo og fik fjernet bolden på selve målstregen.

Herfra gik det kun en vej for Real Madrid – lige direkte mod den ultimative ydmygelse, et eftertrykkeligt nederlag til Eibar, som inden dagens kamp aldrig havde besejret Kongeklubben.

I centrum af det hele stod oven i købet en lejesvend fra FC Barcelona, nemlig Marc Cucurella, venstrebacken som florerer på venstresiden af José Mendilibars firemandsmidtbane. I dag i fuld flor.

Efter et kvarter bragte han sig i position til et af sine utallige indlæg i kampen. Inde foran mål kom Kike García glidende ind i det flade indlæg, men Thibault Courtois diskede op med en suveræn redning. Desværre for ham formåede Gonzalo Escalante på aldeles uelegant vis at tackle riposten ind i målet. Linjedommeren mente at have spottet en offside, men efter 2-3 minutters åndeløs spænding på det lille stadion, kunne hjemmepublikum igen bryde ud i jubel, da VAR beordrede kampdommeren at pege på midterpletten.

1-0 til Eibar. Sådan stod det også ved pausen.

Så sad man ellers og ventede på at se et af de traditionelle Real Madrid-comebacks udfolde sig, sådan som vi har set det utallige gange igennem tiderne. Bare ikke i denne sæson. Og heller ikke i dag.

Blot syv minutter inde i anden halvleg gav Eibars høje pres pote, og det var selvfølgelig kampens spiller Marc Cucurella, der gik forrest. Han fik vristet bolden fra Odriozola helt oppe på kanten af Real Madrids felt. Cucurella bevarede det kolde overblik, kiggede op og fandt Sergi Enrich, der med en klinisk velplaceret afslutning fordoblede føringen via stolpen.

Allerede her var Eibar-holdet på vej til at give hjemmepublikum en uforglemmelig dag, men her stoppede det ikke. Efter 2-0-scoringen gik Real Madrid nemlig på det nærmeste i opløsning. Blot fem minutter sendte Cucurella endnu et indlæg ind i farezonen. Denne gang fik Sergi Enrich prikket den videre ind foran målet, hvor Kike García var hurtigere end Raphael Varane, da han kom først på bolden og prikkede den ind.

Efterfølgende kunne Eibar i flere tilfælde have gjort ydmygelsen af gæsterne endnu grummere. Bedst eksemplificeret da Fabián Orellana så let som ingenting spillede bolden igennem benene på Daniel Ceballos, inden han tvang dagens bedste Real Madrid-spiller Thibault Courtois til en af sine tre-fire store redninger i kampen.

Men det blev ved de 3-0 til Eibar.

Det skulle dog også være nok til at sende chokbølger gennem den spanske sportspresse. De vil helt naturligt stille spørgsmålstegn ved, om de har været for gavmilde ved Solari hidtil. Hvordan kan et Real Madrid-hold tage til lille Eibar og blive pillet fuldstændig fra hinanden gennem langt størsteparten af de 90 minutter?

Det bør ikke kunne ske, og nu kommer snakken til at gå. Hvorfor er Isco ude i kulden? Hvad er løsningen på midtbanesituationen, når Casemiro ikke kan spille? Hvorfor skal Gareth Bale absolut spille, når han så sjældent bidrager med noget i Real Madrid-offensiven? Hvem tager i det hele taget ansvaret for angrebsspillet?

Og sidst men ikke mindst: Er Santiago Solari manden, der besidder svarene på disse spørgsmål?

Og for at slutte med den positive hat i hånden: Sikke en præstation af Eibar. Sikke en præstation af Kike, Cucurella og Orellana, der førte an i en absolut gennemført holdpræstation, som utvivlsomt vil finde en helt særlig plads i Eibars historiebøger.

Eibar – Real Madrid 3-0 (3-0)
1-0: Gonzalo Escalante (16’)
2-0: Sergi Enrich (52’)
3-0: Kike García (57’)

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar