Velkommen til Hay Liga

Velkommen til Hay Liga

Sæsonen 2018/19 står for døren, og det fejrer jeg ved at åbne indholdsproduktionen til min helt nye La Liga-side Hay Liga.

Fredag får sidste sæsons oprykkere Girona lov til at sætte sæsonen i gang mod denne sæsons oprykkere Real Valladolid. Begge hold kan få sit at kæmpe med i løbet af sæsonen, så de må hellere nyde den positive opmærksomhed i fulde drag, så længe den varer.

Inden startfløjtet fredag aften vil jeg her på siden varme op til sæsonen ved at gennemgå statussen på de tyve La Liga-klubber. Det gør jeg i tre etaper, startende med den, fra et subjektivt standpunkt, formodede top 10 og sluttende med den lige så subjektivt udvalgte top fire. Ind imellem dem vurderes subtopholdene som med lidt vind i sejlene kan hapse en plads i Europa League – måske sågar i Champions League.

En sommer med ups and downs
Det er imidlertid ikke hvilken som helst La Liga-sæson, vi står over for.

Rekordmestrene fra Real Madrid går således ind i en helt ny æra, en æra, hvor Cristiano Ronaldo ikke længere kan dukke op uge efter uge og sikre pointhøsten.

Desuden kommer vi danskere fra den nye sæson til at skulle vænne os til at følge La Liga på en helt ny måde. Mens Del Cerro Grande og Co. får et uhørt antal skærme til deres rådighed med indførelsen af VAR, som mildest talt delte vandene ved sommerens VM, er La Liga forsvundet som dug for solen i de danske hjem. I hvert fald fra de fastmonterede tv-apparater, for i fremtiden skal vi købe abonnement hos den hidtil ukendte strømmetjeneste Strivesport for at følge La Liga (og Serie A).

Det betyder samtidig, at vi på godt og ondt kommer til at miste de danske kommentatorers indsigt i La Liga. Alt fra morsomme udtaler af spiller- og klubnavne hos mindre kyndige ”La Liga-eksperter” til Jonas Schwarz’ og Morten Glinvads fremragende kommenteringer fra de spanske kampe går for en stund vores næse forbi til fordel for engelsksprogede lydspor.

Men så er det jo godt, at man kan følge med i La Liga på dansk her på siden i stedet.

På den positive front er der gang i tilskuertilstrømningen på de spanske stadioner – i hvert fald tyder de hidtidige opgørelser over solgte sæsonkort på, at LFP og Javier Tebas’ ivrige bestræbelser på igen at fylde de spanske stadioner måske er ved at sætte sine spor. Hele syv klubber har slået rekord med antallet af solgte sæsonkort, Real Betis har rundet de 50.000 for første gang efter sidste sæsons flotte sæson, og Atlético-fansene har tilsyneladende taget Wanda Metropolitano til sig med over 57.000 solgte sæsonkort. Derudover har Girona, Huesca, Rayo Vallecano, Leganés og Real Valladolid alle slået deres respektive rekorder.

Det er til at forstå, for hvem vil ikke se La Liga? Forude venter endnu en spændende sæson, som også bliver den første for Hay Liga.

I denne indledende fase vil jeg forsøge at finde fodfæstet og spore mig ind på, hvad jeg skal satse på. Undersiderne i fanen skulle dog give et praj om, hvad man kan forvente fra min side – betragt dem som en hensigtserklæring.

God La Liga-sæson derude, vi høres ved!

Nu du er her kan du jo også lige hjælpe alle de andre med at finde Hay Ligas indhold:
Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.